Woning isoleren Chevetogne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Chevetogne? Goed toegepaste isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld vloerisolatie en isolerende deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Hieronder check je bruikbare informatie over isolatie Chevetogne. Denk aan belangrijke onderwerpen zoals radiatorfolie plaatsen en condensvorming. Meteen besparen? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-chevetogne-5590

 • Veel minder betalen voor energie
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Tevens geluidsisolatie
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieNamen
GemeenteCiney
Postcode5590
Gasverbruik22.700 kWh
Stroomverbruik3550 kWh
Gemiddelde energierekening€174,46

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn meestal kwalitatief geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina ontdek je de interessantste stappen om jouw woning in Chevetogne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Chevetogne is aantrekkelijk (vanaf € 930 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €265 per jaar (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en flink lagere energiekosten. De prijzen variëren rond €1625 en het bespaart circa €190 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Chevetogne kost zo’n €5100. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €980. Het rendement is al snel €710 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €12600. Hiermee bespaar je zo’n €800 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder noemen we meerdere mogelijke werkzaamheden. In onderstaande tekst praten we over de meest toegepaste opties.

 • Garage isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder-isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere woning

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Chevetogne (februari 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en een energiebewuste toekomst? Isoleren van een huis in Chevetogne is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2750 m3. Dat komt neer op €925 (jaarlijks). Hierna kijken we naar de totale kosten als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Chevetogne. Kan je zelf goed klussen? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per optie vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3750)
€585
(€6300)
€1140
(€8700)
Vloerisolatie€120
(€1400)
€280
(€1550)
€335
(€3200)
Spouwmuur€350
(€1400)
€720
(€2000)
€890
(€3075)
HR++ glas€210
(€2450)
€325
(€3475)
€405
(€5225)
isolatie chevetogne 5590

Erkende Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Chevetogne?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Chevetogne isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Essent en Comfort Energy, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een comfortabel binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Verder neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3000 en dat bespaart tot €215 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide projecten als gevel-, vloer of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, kopen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Hierna komen we met een samenvatting van het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Hubo, Dema, Big Mat, Mr. Bricolage, Gamma, Handy Home. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Belangrijke details over isolatiepremie in Ciney

Door een speciale premie wordt je woning isoleren nog lucratiever. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te achterhalen wat de gemeente Ciney meebetaalt.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij minstens 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert profiteer je ook nog eens van de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ciney
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met dak-, gevel of vloerisolatie. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) in het leven geroepen voor mensen met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Chevetogne wat aansluit op jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, verouderde muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Chevetogne voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Chevetogne. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen bieden sowieso een optimale leefomgeving en veel lagere gaskosten. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal de gezondheid. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment