Woning isoleren Sart-En-Fagne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Sart-En-Fagne? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van enkele acties zoals muren isoleren en isolatie van verwarmingsbuizen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal komen we met handige informatie over isolatie Sart-En-Fagne. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de dakkapel en spouwanker. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-sart-en-fagne-5600

 • Een fors lagere energierekening
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Voor elk budget
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieNamen
GemeentePhilippeville
Postcode5600
Gasverbruik22.870 kWh
Stroomverbruik3335 kWh
Gemiddelde energierekening€170,33

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn standaard solide geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf achterhaal jij de meest rendabele onderdelen om jouw woning in Sart-En-Fagne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject verliest niet onnodig warmte en faciliteert een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Sart-En-Fagne kan erg voordelig (al vanaf +/- € 810 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €260 op jaarbasis (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een significant lagere energierekening. De onkosten bedragen zo’n €2000 en de winst ligt rond de €275 op jaarbasis. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, vloerisolatieplaten, PUR schuim, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Sart-En-Fagne kost je zo’n €5900. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1150. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €870 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €13100. Hiermee bespaar je ongeveer €940 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Verder kennen we verschillende vaak toegepaste vormen. Hierna behandelen we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur isolatie: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isolatie van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Sart-En-Fagne (februari 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota en ook een CO-2 reducerende samenleving? Isoleren van een woning in Sart-En-Fagne is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2900 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €900 p/jaar. Hieronder ontdek je de totale prijs wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Sart-En-Fagne. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn dan stukken beter.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per oplossing zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4000)
€605
(€5850)
€1160
(€9450)
Vloerisolatie€145
(€1050)
€185
(€1600)
€400
(€2700)
Spouwmuur€205
(€1100)
€580
(€2575)
€915
(€3575)
HR++ glas€225
(€2000)
€320
(€3525)
€395
(€4475)
isolatie sart-en-fagne 5600

Erkende Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Sart-En-Fagne?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Sart-En-Fagne isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energieleverancier als Watz of Lampiris, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een comfortabele leefomgeving en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3225 en dat levert gemiddeld op €245 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Zo ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke investeringen als isolatie van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. In de box hieronder bekijk je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Te koop bij bekende bouwmarkten als Hubo, Dema, Mr. Bricolage, Big Mat, Handy Home, Gamma. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Alles over de huidige isolatiepremie in Philippeville

Door een speciale premie wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De populaire energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een aantal netbeheerders in België keert premies uit tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Philippeville voor jou kan doen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens Bij minimaal 10 woningen in 1 gemeente of straat heb je recht op de burenpremie.
 • Indien je jouw huidige woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Philippeville
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van dak, gevel of vloer. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) met een rente van 0% in het leven geroepen voor inwoners met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Door middel van de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Sart-En-Fagne wat past bij speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Dankzij een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Sart-En-Fagne voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Sart-En-Fagne. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen leiden tot een optimaal wooncomfort en verlagen het energiegebruik. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor de gezondheid van de bewoners. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment