Woning isoleren Poperinge

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Poperinge? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van enkele acties als isolatie van schuine dak of warmtereflecterende folie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand check je waardevolle informatie over isolatie Poperinge. Dit gaan om bijvoorbeeld thema’s als HR++ glas en glaswol isolatie. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-poperinge-8970

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Een prettig wooncomfort
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieWest Vlaanderen
GemeentePoperinge
Postcode8970
Gasverbruik21.190 kWh
Stroomverbruik3495 kWh
Gemiddelde energierekening€166,93

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel prima geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze pagina check jij de meest populaire manieren om een woning in Poperinge te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een woning houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Poperinge kan erg voordelig (vanaf plusminus € 760 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €255 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten zijn gemiddeld €1825 en de winst ligt rond de €285 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in België zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Poperinge kost ongeveer €5400. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1000. Het voordeel loopt al gauw op tot €710 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11300. Het voordeel is om en nabij €800 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

Daarnaast zien we meerdere rendabele opties. In de volgende paragraaf vermelden we de interessantste werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur isoleren: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Poperinge (mei 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en tegelijkertijd een groenere maatschappij? Isoleren van een woning in Poperinge is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2150 m3. De besparing komt neer op €1475 op jaarbasis. Hieronder komen we met de verwachte kosten op het moment dat je het laat doen door een isolatiespecialist in Poperinge. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6% spaarrekening. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3350)
€665
(€5250)
€930
(€9700)
Vloerisolatie€115
(€1350)
€280
(€2650)
€365
(€3600)
Spouwmuur€210
(€1250)
€540
(€2525)
€880
(€3650)
HR++ glas€230
(€2250)
€315
(€3350)
€415
(€5350)
isolatie poperinge 8970

Erkende Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Siniat
 • Rockwool
 • Eurofast
 • Simson

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Poperinge?

Waarom juist nu mijn huis in Poperinge isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Eneco of Trevion, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3175 en geeft een besparing van €300 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Hierdoor kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitgebreide klussen zoals isolatie van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Op deze pagina bekijk je praktische info over het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Handy Home, Hubo, Big Mat, Gamma, Brico, Dema. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Informatie rondom isolatiepremie in Poperinge

Door de geldende premie worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Deze welbekende energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius 0
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Poperinge kan betekenen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Bij ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huis / appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) profiteer je ook nog eens van een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Poperinge
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met dak-, gevel of vloerisolatie. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die er speciaal is voor de meest kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Met behulp van het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Poperinge wat overeenstemt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Door middel van een warmtescan kom je erachter wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om dubbel glas, oude muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Poperinge voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Poperinge. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen dragen bij aan een optimale leefomgeving en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een gezond leefklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment