Woning isoleren Proven

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Proven? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? Via een paar maatregelen zoals buitenmuren isoleren en isolerende kozijnen en deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website check je waardevolle informatie over isolatie Proven. Dit gaan om bijvoorbeeld items als isolerende raamfolie en XPS Isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-proven-8972

 • Supersnel terugverdient
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieWest Vlaanderen
GemeentePoperinge
Postcode8972
Gasverbruik23.370 kWh
Stroomverbruik3490,45756002708 kWh
Gemiddelde energierekening€175,91

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn solide geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatiespecialisten.be lees jij de meest rendabele manieren om een woning in Proven te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Proven is financieel toegankelijk (vanaf ongeveer € 790 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €250 per jaar (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een significant lagere energierekening. De tarieven liggen rond €1650 en het resultaat is zo’n €215 per jaar. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn steenwol, icynene, folie, dekens. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Proven kost zo’n €5650. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1190. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €720, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11300. Het rendement is plusminus €940 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

Verder noemen we nog enkele interessante opties. Hieronder beoordelen we de meest rendabele oplossingen.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur isolatie: Altijd een warme schuur
 • Isoleren van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Proven (juni 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten en uiteraard een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van een woning in Proven is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2700 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €825 per jaar. Op isolatiespecialisten.be kijken we naar de gemiddelde kosten wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Proven. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n 7 jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per doel tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€4350)
€735
(€4700)
€1230
(€8550)
Vloerisolatie€140
(€1050)
€250
(€2000)
€385
(€3250)
Spouwmuur€240
(€1525)
€450
(€2625)
€790
(€3225)
HR++ glas€195
(€1875)
€295
(€3575)
€360
(€5225)
isolatie proven 8972

Gangbare Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Proven?

Waarom zou ik mijn huis in Proven isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Watz en Poweo, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een optimaal wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3875 en dat levert gemiddeld op €300 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Zo kom je erachter waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Grote acties zoals isolatie van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie kopen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Op deze pagina vind je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Big Mat, Handy Home, Brico, Dema, Gamma, Hubo. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Aanvragen van isolatiepremie in Poperinge

Door een premie vanuit overheid of gemeente wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De speciale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Poperinge meebetaalt.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Collectief isoleren? Bij minstens 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende plekken isoleert is er daarbovenop een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Poperinge
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren door het isoleren van je woning. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 met 0% rente die er speciaal is voor inwoners met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Aan de hand van tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Proven wat past bij jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. D.m.v. een warmtescan analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Proven voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Proven. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen resulteren in een prettig klimaat in huis en verlagen het energiegebruik. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een aangenaam leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment