Woning isoleren Arbre

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Arbre? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van haalbare maatregelen als de spouwmuur isoleren of isolerende raambekleding heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Hierna vind je belangrijke informatie over isolatie Arbre. Denk aan vraagstukken over isolatie van muren en K-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-arbre-5170

 • Een fors lagere energierekening
 • Een gezond klimaat in huis
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieNamen
GemeenteProfondeville
Postcode5170
Gasverbruik20.840 kWh
Stroomverbruik3520 kWh
Gemiddelde energierekening€166,03

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn in de basis solide geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand ontdek jij de meest interessante acties om je woning in Arbre te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Arbre kan erg voordelig (vanaf ongeveer € 810 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €290 (jaarlijkst, prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten zijn gemiddeld €1725 en de besparing loopt op tot €205 per jaar. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in België zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Arbre kost je zo’n €5250. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €970. De besparing loopt op tot €680, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13000. Hiermee bespaar je om en nabij €970 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

0bestaan er allerlei populaire opties. Hierna praten we over de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Arbre (februari 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een groenere gemeenschap? Isoleren van een huis in Arbre kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2150 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €825 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand ontdek je de kosten (bij benadering) zodra in zee gaat met een isolatiespecialist in Arbre. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dakisolatie kan men terugverdienen in negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3850)
€595
(€5150)
€1070
(€8300)
Vloerisolatie€135
(€1400)
€245
(€1600)
€385
(€2700)
Spouwmuur€360
(€1475)
€470
(€2125)
€820
(€3025)
HR++ glas€205
(€1875)
€275
(€3025)
€425
(€4675)
isolatie arbre 5170

Professionele Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Arbre?

Waarom moet ook ik mijn huis in Arbre isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Eneco en Comfort Energy, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een optimaal klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3400, dat betekent een winst van 210 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Vandaar analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitgebreide werkzaamheden zoals gevel-, dak of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Hieronder vind je meer info over veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Brico, Gamma, Handy Home, Mr. Bricolage, Dema. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Profondeville

Mede door een premie vanuit overheid of gemeente wordt het investeren in je huis nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De populaire energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Profondeville voor jou kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isolatieplannen met de buren? Vanaf tien huizen in dezelfde straat / gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Profondeville
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met dak-, vloer of gevelisolatie. Echter, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen 0% rente speciaal opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Met behulp van de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Arbre wat dan voldoet aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Dankzij een warmtescan ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn. Dit kan zijn dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Arbre voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Arbre. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen leiden tot een prettig wooncomfort en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een solide geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een gezond klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment