Woning isoleren Profondeville

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Profondeville? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van de gevel en verwarmingsbuizen isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Op ons isolatie portaal bekijk je diverse informatie over isolatie Profondeville. We gaan aan de slag met zaken als gevelisolatie en Pur Isolatieplaten. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-profondeville-5170

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Minder problemen met vocht
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Minder geluidsoverlast
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieNamen
GemeenteProfondeville
Postcode5170
Gasverbruik23.130 kWh
Stroomverbruik3365 kWh
Gemiddelde energierekening€172,09

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn standaard grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina check jij de populairste acties om jouw woning in Profondeville te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte beter vast, met als gevolg een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Profondeville is goedkoop (plusminus € 780 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €220 op jaarbasis (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel minder stookkosten. De tarieven zijn zo’n €1600 en je profiteert van een besparing tot wel €235 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn folie, dekens, steenwol, glaswol. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Profondeville kost gemiddeld €4650. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1230. De besparing loopt op tot €700 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €13500. Hiermee bespaar je ong. €870 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder bestaan er nog meer interessante alternatieven. Hieronder praten we over de interessantste uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Profondeville (mei 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota of een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van een huis in Profondeville is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2200 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €900 op jaarbasis. Onderstaand berekenen we de verwachte kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Profondeville. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3850)
€865
(€5550)
€1070
(€8250)
Vloerisolatie€160
(€1300)
€255
(€2550)
€355
(€3550)
Spouwmuur€345
(€725)
€710
(€2050)
€790
(€3050)
HR++ glas€250
(€1925)
€270
(€3850)
€410
(€5400)
isolatie profondeville 5170

Erkende Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Recticel
 • Petralana
 • Illbruck
 • Siniat

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Profondeville?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Profondeville isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een maatschappij als Essent of Wase Wind, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een gezonde leefomgeving en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Mede is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3100 en dat levert gemiddeld op €290 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Zo wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Omvangrijke werkzaamheden zoals isoleren van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie plakken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Op isolatiespecialisten.be vind je nuttige informatie over het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Big Mat, Dema, Gamma, Hubo, Brico. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie rondom isolatiepremie in Profondeville

Mede door de premies die de gemeente verstrekt worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De speciale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een aantal netbeheerders in België komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Profondeville aan kan bieden.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Besparen met de hele straat? Als er sprake is van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Zodra je jouw woning of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je aanspraak doen op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Profondeville
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een groene lening van max. €15.000 met een rente van 0% opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door middel van de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Profondeville wat aansluit op jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Met behulp van een warmtescan ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn enkel glas, verrotte muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Profondeville voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Profondeville. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een gezond binnenklimaat en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een gezond leefklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment