Woning isoleren Wasmuel

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Wasmuel? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? Met een isolatiemaatregel zoals de vloer isoleren of naden en kieren dichten kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Op deze website bekijk je handige informatie over isolatie Wasmuel. Je leest uitvoerig over items als dakisolatie en isolatieplan. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-wasmuel-7390

 • Snelle terugverdientijd
 • Een gezond leefklimaat
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Voor iedere portemonnee
 • Beter energielabel

ProvincieHenegouwen
GemeenteQuaregnon
Postcode7390
Gasverbruik21.940 kWh
Stroomverbruik3370 kWh
Gemiddelde energierekening€167,24

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn standaard behoorlijk geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Hierna check jij de aantrekkelijkste acties om een woning in Wasmuel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Wasmuel is financieel toegankelijk (al vanaf +/- € 770 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €215 per 12 maanden (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en bespaart veel energie. De kosten fluctueren rond de €1975 en de besparing op de energienota loopt op tot €235 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, PUR schuim, EPS parels, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Belgische daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Wasmuel kost je zo’n €5050. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €980. Het voordeel loopt al gauw op tot €790 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €13400. Hiermee bespaar je ongeveer €770 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Als aanvulling op bovenstaande noemen we verscheidene interessante alternatieven. In onderstaande tekst vermelden we de meest populaire alternatieven.

 • Garage-isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Wasmuel (februari 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten of bijdragen aan een duurzame wereld? Isoleren van jouw huis in Wasmuel is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2575 m3. Dat komt neer op €1250 per jaar. Op ons isolatie portaal check je de gemiddelde kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Wasmuel. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn in dat geval een stuk lager.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met 6 procent rente. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per maatregel tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3500)
€585
(€6200)
€1150
(€9800)
Vloerisolatie€140
(€1500)
€285
(€2300)
€400
(€3600)
Spouwmuur€245
(€1750)
€590
(€1950)
€840
(€3000)
HR++ glas€245
(€2200)
€270
(€3625)
€420
(€4550)
isolatie wasmuel 7390

Actuele Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Wasmuel?

Wat is het voordeel van mijn woning in Wasmuel isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energieaanbieder als Watz of Trevion, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3000 en dat bespaart tot €305, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Hierdoor ziet u waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden zoals gevel-, vloer of dakisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. In de praktijk gaat het vaak om het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. In de box hieronder check je praktische info over de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Brico, Handy Home, Big Mat, Dema, Hubo, Gamma. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Quaregnon

Door de geldende premie worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De populaire energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een aantal netbeheerders in België ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Quaregnon meebetaalt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij een minimum van 10 woningen kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert kun je aanspraak doen op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Quaregnon
Het is duidelijk: je kunt fors besparen met isoleren van dak, vloer of gevel. Echter, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 tegen 0% rente opgezet voor mensen met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Met de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Wasmuel wat in lijn is met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Dankzij een warmtescan achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Wasmuel voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Weet je waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Wasmuel. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Standaard begint men met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een prettige leefomgeving en een fors lagere energierekening. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een zeer geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een gezond wooncomfort. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment