Woning isoleren Erquennes

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Erquennes? Grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij een isolatiemaatregel als bijv. isolatie binnenkant gevel of tochtprofielen kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Op deze website check je uiteenlopende informatie over isolatie Erquennes. We zoomen in op items als de bodem isoleren en U-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-erquennes-7387

 • Structureel lagere energiekosten
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Een verantwoorde warme woning
 • Voor iedere portemonnee
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieHenegouwen
GemeenteHonnelles
Postcode7387
Gasverbruik21.880 kWh
Stroomverbruik3340 kWh
Gemiddelde energierekening€166,32

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn in de regel prima geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand achterhaal jij de meest populaire werkzaamheden om je woning in Erquennes te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het huis verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Erquennes kan erg voordelig (al vanaf € 980 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €200 per 12 maanden (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en je verbruikt minder energie. De tarieven liggen rond €1600 en je bespaart op de energierekening, tot wel €280 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, chips, vloerisolatieplaten, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Erquennes kost ongeveer €5450. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1240. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €870 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11000. Daarmee bespaar je om en nabij €770 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder noemen we nog meer mogelijke werkzaamheden. In onderstaande tekst vermelden we de meest populaire opties.

 • Garage isoleren: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur isolatie: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Erquennes (februari 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een groenere toekomst? Isoleren van jouw huis in Erquennes is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2525 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1250 per 12 maanden. Op deze pagina komen we met de verwachte kosten wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Erquennes. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De prijzen zijn dan stukken betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4000)
€585
(€5600)
€1210
(€8050)
Vloerisolatie€150
(€1150)
€190
(€1650)
€325
(€3300)
Spouwmuur€225
(€875)
€600
(€1975)
€885
(€3600)
HR++ glas€230
(€1950)
€295
(€3600)
€445
(€4425)
isolatie erquennes 7387

Interessante Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Erquennes?

Waarom zou ik mijn woning in Erquennes isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Watz en Comfort Energy, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabel klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3150 en geeft een besparing van €345 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil jij ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitgebreide investeringen als gevel-, dak of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Op deze pagina ontdek je kort & bondige info over het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Brico, Handy Home, Big Mat, Gamma, Hubo, Mr. Bricolage. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Belangrijke details over isolatiepremie in Honnelles

Door te profiteren van de premies die de gemeente verstrekt wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Heb ik recht op subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Honnelles kan betekenen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? In het geval van ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) heb je ook recht op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Honnelles
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met vloer-, gevel of dakisolatie. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente bedoeld voor kwetsbare woningeigenaren. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Dankzij tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Erquennes wat strookt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. D.m.v. een warmtescan ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Erquennes voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Erquennes. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties bieden jou een comfortabel leefklimaat en verlagen het energiegebruik. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een aangenaam wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment