Woning isoleren Quaregnon

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Quaregnon? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Met een paar maatregelen zoals isolatie van de spouw of verwarmingsbuizen isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Op deze website vind je diverse informatie over isolatie Quaregnon. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals radiatorfolie aanbrengen en minerale wol. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-quaregnon-7390

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Een aangename leefomgeving
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Een warmere én stillere woning
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieHenegouwen
GemeenteQuaregnon
Postcode7390
Gasverbruik23.890 kWh
Stroomverbruik3445 kWh
Gemiddelde energierekening€177,05

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal prima geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand vind jij de meest rendabele acties om jouw woning in Quaregnon te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Quaregnon kan zeer goedkoop beginnend bij € 780 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €290 per 12 maanden (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en verlaagt het energiegebruik. De kosten zijn ongeveer €1600 en je bespaart op de energierekening, tot wel €220, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, chips, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Quaregnon kost plusminus €5600. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1190. De besparing loopt op tot €800 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €12400. Hiermee bespaar je ong. €990, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Ook noemen we meerdere aantrekkelijke uitvoeringen. In onderstaande tekst beschrijven we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren van schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isolatie van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte-isoleren: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Quaregnon (april 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten of een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van woning/huis in Quaregnon is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2400 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1375 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal komen we met de uiteindelijke kosten op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Quaregnon. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per optie vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3800)
€735
(€7100)
€1210
(€9250)
Vloerisolatie€130
(€1100)
€225
(€1900)
€370
(€2900)
Spouwmuur€270
(€1025)
€490
(€1925)
€915
(€3650)
HR++ glas€245
(€1825)
€315
(€3250)
€440
(€4525)
isolatie quaregnon 7390

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Rockwool
 • Isover
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Quaregnon?

Waarom zou ik mijn huis in Quaregnon isoleren?

Een solide woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Engie en Antargaz, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een prettig klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3650 en dat bespaart tot €325 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Op basis daarvan ziet u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke klussen als isoleren van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Op deze pagina check je praktische info over het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij toonaangevende bouwmarkten als Handy Home, Hubo, Mr. Bricolage, Brico, Dema, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Aanvragen van isolatiepremie in Quaregnon

Via de huidige premies wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Zo’n energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De netbeheerder Fluvius 0
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Quaregnon in dit verhaal kan kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minimaal 10 woningen in 1 straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je een beroep doen opeen zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Quaregnon
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een groene lening van max. €15.000 zonder rente (0%) die kan worden aangevraagd door de meest kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Quaregnon wat past bij jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Gebruikmakend van een warmtescan komt u erachter wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, oude muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Quaregnon voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Quaregnon. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen resulteren in een lekker warm huis en flink lagere energiekosten. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel leefklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment