Woning isoleren Marchipont

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Marchipont? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. een isolatiemaatregel als bijv. de zolder isoleren of isolerende raamfolie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Hieronder tref je handige informatie over isolatie Marchipont. Dit kan gaan om items als isolatie van binnenmuren en R-waarde. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-marchipont-7387

 • Lagere energienota
 • Een prettig leefklimaat
 • Vermindering Milieu-impact
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieHenegouwen
GemeenteHonnelles
Postcode7387
Gasverbruik21.900 kWh
Stroomverbruik3350 kWh
Gemiddelde energierekening€166,63

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal correct geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje achterhaal je de meest populaire toepassingen om een woning in Marchipont te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Marchipont kan zeer goedkoop (rond de € 860 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €265 (jaarlijkst, prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en een fors lagere energierekening. De kosten variëren rond €1675 en het bespaart circa €255 per jaar. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als icynene, glaswol, steenwol, folie. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Marchipont kost doorgaans €4850. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €990. Je energiekosten dalen flink, tot wel €730 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12400. Het rendement is plusminus €980 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0kennen we nog meer alternatieve werkzaamheden. In de volgende paragraaf bespreken we de meest interessante vormen.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur-isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isolatie: Relatief goedkope methode
 • Isolatie kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Marchipont (april 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten of bijdragen aan een groenere maatschappij? Isoleren van een huis in Marchipont is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2225 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1300 per 12 maanden. Op deze pagina berekenen we de kosten (bij benadering) als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Marchipont. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het geschatte rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Dakisolatie kan terugverdiend worden in 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3450)
€885
(€6800)
€1190
(€8500)
Vloerisolatie€150
(€1150)
€210
(€1950)
€380
(€3350)
Spouwmuur€280
(€1025)
€500
(€2375)
€880
(€3025)
HR++ glas€240
(€1875)
€270
(€3375)
€400
(€5375)
isolatie marchipont 7387

Bekende Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Marchipont?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Marchipont isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Watz of Wase Wind, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een aangenaam klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3675 en besparen tot €345 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Op basis daarvan analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Diepgaande klussen zoals vloer-, dak of gevelisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Onderstaand tref je een samenvatting van het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Dema, Gamma, Big Mat, Hubo, Mr. Bricolage, Brico. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Alles over de huidige isolatiepremie in Honnelles

Door te profiteren van de geldende premie wordt het investeren in je huis nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De royale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) keert premies uit tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Honnelles kan betekenen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij minimaal 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) heb je ook recht op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Honnelles
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 met 0% rente opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Op basis van onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Marchipont wat overeenstemt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan zie je hoeveel warmte de woning verliest. Onder andere dun (tochtig) glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Marchipont voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Marchipont. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen bieden sowieso een aangenaam wooncomfort en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een prettig klimaat in huis. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment