Woning isoleren Asquillies

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Asquillies? Goede isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Middels relatief eenvoudige maatregelen zoals dubbel glas of isolerende raambekleding heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina ontdek je waardevolle informatie over isolatie Asquillies. Je leest uitvoerig over onderwerpen als de schuur isoleren en EPS isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-asquillies-7040

 • Lagere energierekening
 • Minder problemen met vocht
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieHenegouwen
GemeenteQuévy
Postcode7040
Gasverbruik20.860 kWh
Stroomverbruik3430 kWh
Gemiddelde energierekening€164,09

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn doorgaans kwalitatief geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna tref je de meest rendabele manieren om jouw woning in Asquillies te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Asquillies is financieel toegankelijk (vanaf ongeveer € 870 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €195 op jaarbasis (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten zijn zo’n €2000 en je bespaart op de energierekening, tot wel €265 p/jaar. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, chips, PUR schuim, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Asquillies kost plusminus €5000. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1150. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €870 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €11000. Daarmee bespaar je pakweg €760 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0onderscheiden we diverse vaak toegepaste vormen. In het gedeelte hieronder praten we over de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder-isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isolatie: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Asquillies (april 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten en een energiebewuste toekomst? Isoleren van een woning in Asquillies kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2725 m3. De besparing komt neer op €1200 per jaar. Op deze pagina check je de uiteindelijke kosten als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Asquillies. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 4% rente. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 7 jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per actie zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€4050)
€695
(€6800)
€1170
(€8150)
Vloerisolatie€125
(€1150)
€235
(€1800)
€370
(€2750)
Spouwmuur€370
(€775)
€500
(€2450)
€820
(€3275)
HR++ glas€210
(€2550)
€315
(€3750)
€425
(€4875)
isolatie asquillies 7040

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Asquillies?

Waarom zou ik mijn woning in Asquillies isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Luminus of Comfort Energy, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een prettig wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Ook biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3525 en geeft een besparing van €305 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan ontdek je hoeveel warmte de woning verliest en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grootse acties zoals vloer-, gevel of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Op isolatiespecialisten.be check je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Hubo, Brico, Gamma, Big Mat, Handy Home, Mr. Bricolage. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Quévy

Door gebruik te maken van de premies van de gemeente worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? Zo’n energiepremie is er op meerdere niveau’s. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en controleer wat de gemeente Quévy meebetaalt.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je aanspraak doen op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Quévy
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Door gebruik te maken van ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Asquillies wat strookt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Door een warmtescan kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Asquillies voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Asquillies. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen bieden sowieso een comfortabel klimaat in huis en zorgen voor een laag energietarief. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een optimaal leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment