Woning isoleren Obourg

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Obourg? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Met enkele acties als de buitengevel isoleren en kieren dichten kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Op isolatiespecialisten.be bekijk je waardevolle informatie over isolatie Obourg. Dit kan gaan om onderwerpen als HR++ glas en koudebruggen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-obourg-7034

 • Flinke besparing
 • Een gezond klimaat in huis
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieHenegouwen
GemeenteMons
Postcode7034
Gasverbruik20.840 kWh
Stroomverbruik3420 kWh
Gemiddelde energierekening€163,78

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal degelijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Verderop ontdek je de interessantste werkzaamheden om een woning in Obourg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Obourg is aantrekkelijk beginnend bij € 900 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €210 op jaarbasis (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel minder stookkosten. De onkosten liggen rond €1825 en je bespaart al snel €185 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals glaswol, steenwol, folie, dekens. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. Veel van de Belgische daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Obourg kost ongeveer €5650. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1210. Je energiekosten dalen flink, tot wel €830 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €13400. Het rendement is circa €770, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast zien we verscheidene aantrekkelijke mogelijkheden. Hieronder vermelden we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Isolatie van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isolatie: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie van kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Obourg (februari 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten en tegelijk een duurzame toekomst? Isoleren van een woning in Obourg is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2000 m3. Dat komt neer op €1025 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal tref je de hoogte van de investering op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Obourg. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Dak-isolatie kan men terugverdienen in 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€4000)
€805
(€6150)
€960
(€8800)
Vloerisolatie€145
(€1050)
€255
(€1900)
€340
(€3600)
Spouwmuur€185
(€825)
€710
(€1925)
€785
(€3075)
HR++ glas€225
(€2075)
€260
(€3900)
€360
(€4450)
isolatie obourg 7034

Populaire Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Obourg?

Wat is het voordeel van mijn woning in Obourg isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Eneco en Antargaz, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een aangename leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Bovendien geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3350, waarbij u een besparing realiseert van €240 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Vandaar ontdekt u wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Diepgaande investeringen zoals isolatie van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, plakken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Op isolatiespecialisten.be bekijk je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Dema, Gamma, Handy Home, Mr. Bricolage, Brico, Big Mat. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Informatie over isolatiepremie in Mons

Door een speciale premie worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Heb ik recht op zo’n subsidie? De speciale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Mons aan kan bieden.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw woning of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je een beroep doen opde totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Mons
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met dak-, gevel of vloerisolatie. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% die kan worden aangevraagd door de meest kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Met behulp van de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Obourg wat aansluit op jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. D.m.v. een warmtescan analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere dun (tochtig) glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Obourg voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Obourg. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties dragen bij aan een optimaal klimaat in huis en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een prettig klimaat in huis. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment