Woning isoleren Saint-Symphorien

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Saint-Symphorien? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van de bodem of tochtstrips of tochtbanden worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Saint-Symphorien. Dit kan gaan om zaken als de vloer isoleren en glaswol isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-saint-symphorien-7030

 • Besparen op energiekosten
 • Een gezond binnenklimaat
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Ook geluidswerend
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieHenegouwen
GemeenteMons
Postcode7030
Gasverbruik20.800 kWh
Stroomverbruik3400 kWh
Gemiddelde energierekening€163,17

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn in de regel gedegen geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Verderop vind je de meest toegepaste stappen om een woning in Saint-Symphorien te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Saint-Symphorien is goedkoop beginnend bij € 730 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €230 (jaarlijkst, tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en zorgt voor een laag energietarief. De prijzen fluctueren rond de €1925 en je bespaart op de energierekening, tot wel €185, ieder jaar weer. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, chips, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Saint-Symphorien kost ongeveer €5300. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1100. Het rendement is al snel €690 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €12700. Het rendement is ong. €750 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder zijn er diverse vaak toegepaste mogelijkheden. Hieronder beschrijven we de interessantste vormen.

 • Isoleren garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder-isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Saint-Symphorien (februari 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een duurzame gemeenschap? Isoleren van een woning in Saint-Symphorien is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2075 m3. Dat komt neer op €850 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal calculeren we de uiteindelijke kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Saint-Symphorien. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De prijzen zijn dan erg interessant.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dakisolatie kan terugverdiend worden in 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per oplossing tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3850)
€625
(€6650)
€1130
(€8750)
Vloerisolatie€145
(€1500)
€245
(€1900)
€365
(€2950)
Spouwmuur€380
(€825)
€530
(€2100)
€825
(€3425)
HR++ glas€195
(€2075)
€285
(€3050)
€360
(€4900)
isolatie saint-symphorien 7030

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

Meer weten over het isolatiebedrijf in Saint-Symphorien?

Wat is het voordeel van mijn woning in Saint-Symphorien isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een maatschappij als Watz en Wase Wind, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een comfortabel wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3400, dat betekent een winst van 340 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Daardoor achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Uitgebreide acties als vloer-, gevel of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Op isolatiespecialisten.be komen we met een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Mr. Bricolage, Dema, Handy Home, Hubo, Brico, Gamma. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Belangrijke details over isolatiepremie in Mons

Door gebruik te maken van de geldende premie wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is er op meerdere niveau’s. Dat werkt als volgt:

 • Een aantal netbeheerders in België helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Mons op dit vlak doet.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minstens 10 woningen is er de speciale burenpremie.
 • Als je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Mons
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met gevel-, dak of vloerisolatie. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% speciaal voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Op basis van het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Saint-Symphorien wat matcht met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. Op basis van een warmtescan zie je wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Saint-Symphorien voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Saint-Symphorien. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties bieden sowieso een optimaal klimaat in huis en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een prettige leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment