Woning isoleren Spiennes

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Spiennes? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij een investering als bijv. isolatie van de zolder en buisisolatie worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina tref je belangrijke informatie over isolatie Spiennes. Dit kan gaan om thema’s als de spouw isoleren en ventilatieroosters. Meteen besparen? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-spiennes-7032

 • Besparen op energiekosten
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Minder CO-2 belasting
 • Minder ongedierte
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieHenegouwen
GemeenteMons
Postcode7032
Gasverbruik20.820 kWh
Stroomverbruik3410 kWh
Gemiddelde energierekening€163,48

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn grondig geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be bekijk je de populairste werkzaamheden om jouw woning in Spiennes te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Spiennes is betaalbaar (vanaf € 840 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €240 per 12 maanden (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel minder stookkosten. De tarieven bedragen zo’n €1850 en je bespaart al snel €280 op jaarbasis. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Spiennes kost zo’n €5450. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1070. De potentiële besparing ligt op €680 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €13100. Je profiteert van grofweg €960 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

Als aanvulling op bovenstaande noemen we verscheidene mogelijke mogelijkheden. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de meest interessante opties.

 • Isolatie van garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isoleren: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Spiennes (februari 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten of een groenere toekomst? Isoleren van jouw huis in Spiennes kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2975 m3. De besparing komt neer op €875 per jaar. Hieronder vind je de uiteindelijke kosten in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Spiennes. Ben jij zelf een handige klusser? De prijzen zijn dan veel betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. Een dak isoleren heb je terugverdiend in negen jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3250)
€885
(€7050)
€1040
(€9200)
Vloerisolatie€125
(€1050)
€250
(€1900)
€375
(€2700)
Spouwmuur€210
(€1000)
€510
(€2725)
€920
(€3275)
HR++ glas€215
(€2225)
€280
(€3900)
€350
(€5100)
isolatie spiennes 7032

Erkende Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Spiennes?

Waarom mijn woning in Spiennes isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een maatschappij zoals OCTA+ en Comfort Energy, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3075, dat betekent een winst van 350 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Zo check je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Grote activiteiten zoals isoleren van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Op deze pagina komen we met een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Handy Home, Brico, Mr. Bricolage, Big Mat, Dema, Gamma. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie over isolatiepremie in Mons

Met behulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Zo’n energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en check wat de gemeente Mons kan betekenen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij een minimum van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je jouw huidige woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Mons
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met vloer-, dak of gevelisolatie. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% die kan worden aangevraagd door mensen met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? D.m.v. het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Spiennes wat strookt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Via een warmtescan achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Spiennes voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Spiennes. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen resulteren in een optimaal klimaat in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een solide geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een aangenaam klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment