Woning isoleren Quévy

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Quévy? Grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via een isolatiemaatregel zoals tussenwanden isoleren of tochtprofielen heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website komen we met bruikbare informatie over isolatie Quévy. Denk aan belangrijke onderwerpen zoals het dak isoleren en koudebruggen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-quevy-7040

 • Supersnel terugverdient
 • Een prettig klimaat in huis
 • Vermindering Milieu-impact
 • Houdt geluid tegen
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieHenegouwen
GemeenteQuévy
Postcode7040
Gasverbruik23.670 kWh
Stroomverbruik3335 kWh
Gemiddelde energierekening€173,66

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Als dat het geval is verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn veelal gedegen geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina vind jij de aantrekkelijkste toepassingen om een woning in Quévy te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Quévy is aantrekkelijk beginnend bij € 870 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €225 per 12 maanden (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en een significant lagere energierekening. De tarieven bedragen zo’n €1725 en de besparing loopt op tot €275 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals glaswol, steenwol, icynene, dekens. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Quévy kost gemiddeld €5100. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1240. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €700 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11100. Je profiteert van ong. €950 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0bestaan er allerlei alternatieve werkzaamheden. Hierna vermelden we de meest toegepaste vormen.

 • Isoleren garage: Een garage om van te genieten
 • Schuur isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isolatie in Quévy (mei 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en tegelijk een energiebewuste samenleving? Isoleren van woning/huis in Quévy kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2800 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1400 op jaarbasis. Onderstaand check je de totale kosten als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Quévy. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5% spaarrekening. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3300)
€805
(€7050)
€1020
(€8250)
Vloerisolatie€115
(€1250)
€225
(€2150)
€340
(€2950)
Spouwmuur€205
(€1650)
€520
(€2550)
€945
(€3050)
HR++ glas€245
(€2700)
€330
(€3200)
€415
(€4550)
isolatie quevy 7040

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Meuwissen
 • Soprema
 • Delta
 • IKO enertherm

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Quévy?

Waarom zou ik mijn woning in Quévy isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een energieleverancier als Mega of Comfort Energy, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3125, dat betekent een winst van 240 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande investeringen zoals isoleren van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie gebruiken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Hieronder ontdek je meer info over het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Mr. Bricolage, Hubo, Handy Home, Gamma, Dema, Big Mat. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie rondom isolatiepremie in Quévy

Met hulp van de huidige premies wordt woningisolatie nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Deze welbekende energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Quévy in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij minstens 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning op 3 verschillende plekken isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Quévy
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% speciaal opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? D.m.v. het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Quévy wat dan voldoet aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan check je waar de zwakke plekken liggen. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Quévy voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Quévy. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen bieden sowieso een comfortabel binnenklimaat en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een aangenaam wooncomfort. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment