Woning isoleren Aulnois

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Aulnois? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Dankzij haalbare maatregelen zoals de buitengevel isoleren en isolatie van verwarmingsbuizen kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina ontdek je bruikbare informatie over isolatie Aulnois. We zoomen in op onderwerpen als isolerende raambekleding en soorten isolatiewaarden. Meteen besparen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-aulnois-7040

 • Elke maand besparen op energie
 • Een optimaal leefklimaat
 • Draag bij aan een milieu
 • Voor klein en groot budget
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieHenegouwen
GemeenteQuévy
Postcode7040
Gasverbruik20.870 kWh
Stroomverbruik3435 kWh
Gemiddelde energierekening€164,25

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn veelal kwalitatief geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop vind je de aantrekkelijkste manieren om je woning in Aulnois te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Aulnois kan zeer goedkoop (vanaf ongeveer € 840 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €265 per jaar (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten zijn gemiddeld €1900 en het resultaat is zo’n €285 per jaar. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, vloerisolatieplaten, isolatiechape, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Aulnois kost ongeveer €4500. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1110. Het rendement is al snel €850, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11500. Dit levert op plusminus €850 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder onderscheiden we nog meer populaire mogelijkheden. Hieronder behandelen we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Aulnois (februari 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een energiezuinige wereld? Isoleren van de woning in Aulnois kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2175 m3. Dat is dus al gauw €1125 per 12 maanden. Op isolatiespecialisten.be vind je de totale prijs zodra dit overlaat aan een isolatiespecialist in Aulnois. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de prijzen veel betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is in lijn met 4 procent rente. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in negen jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3650)
€675
(€6700)
€1020
(€9550)
Vloerisolatie€160
(€1100)
€280
(€2150)
€325
(€3500)
Spouwmuur€300
(€725)
€660
(€2725)
€880
(€3575)
HR++ glas€235
(€2400)
€280
(€3750)
€450
(€4950)
isolatie aulnois 7040

Gangbare Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Aulnois?

Waarom moet ook ik mijn huis in Aulnois isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energieleverancier als Engie of Poweo, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een aangenaam leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Eveneens geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3000 en geeft een besparing van €305 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Ga eerst eens na wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Dan ziet u waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige investeringen als isoleren van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, plakken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Op deze website lees je meer info over de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Gamma, Brico, Big Mat, Hubo, Dema. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Quévy

Met behulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt woningisolatie nog leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Quévy aanbiedt.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minstens 10 woningen kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), heb je ook recht op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Quévy
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Via ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Aulnois wat aansluit op jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Geholpen door een warmtescan ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn dubbel glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Aulnois voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Offertes opvragen

  Weet je waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Aulnois. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen resulteren in een comfortabel klimaat in huis en bespaart veel energie. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment