Woning isoleren Bougnies

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Bougnies? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? Via enkele acties zoals de binnengevel isoleren of schuimstrips ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties met een prima rendement. Op deze pagina komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Bougnies. Je komt meer te weten over zaken als deuren isoleren en vocht in huis of vochtproblemen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-bougnies-7040

 • Lagere energiekosten
 • Minder last van vocht
 • U stoot minder CO2 uit
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieHenegouwen
GemeenteQuévy
Postcode7040
Gasverbruik20.890 kWh
Stroomverbruik3445 kWh
Gemiddelde energierekening€164,55

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Als dat het geval is verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn in de regel solide geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatiespecialisten.be zie je de meest interessante methodes om jouw woning in Bougnies te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning houdt de warmte binnenboord, en het biedt een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Bougnies is betaalbaar (vanaf € 830 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €290 per jaar (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven zijn ongeveer €1925 en de besparing op de energienota loopt op tot €200 p/jaar. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, chips, isolatiechape, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Bougnies kost plusminus €5650. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €1100. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €790 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11100. Hiermee bespaar je circa €820 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Daarnaast bestaan er meerdere mogelijke vormen. Hieronder bediscussiëren we de populairste uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie van schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isolatie: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie van kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Bougnies (juli 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten en ook een energiebewuste wereld? Isoleren van jouw woning in Bougnies kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2000 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1250 op jaarbasis. Hieronder calculeren we de hoogte van de investering op het moment dat je het laat doen door een isolatiespecialist in Bougnies. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De prijzen zijn dan veel voordeliger.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per werkzaamheden tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3300)
€805
(€7500)
€1200
(€8350)
Vloerisolatie€155
(€1400)
€210
(€1550)
€355
(€3050)
Spouwmuur€185
(€1200)
€520
(€2400)
€835
(€3525)
HR++ glas€210
(€2000)
€330
(€3125)
€405
(€4900)
isolatie bougnies 7040

Erkende Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Bougnies?

Waarom zou ik mijn huis in Bougnies isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Watz en Wase Wind, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een prettige leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Eveneens merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3050 en dat levert gemiddeld op €220 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Dan wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Omvangrijke projecten als isoleren van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Op deze website ontdek je kort & bondige info over het actuele aanbod. Te koop bij bekende bouwmarkten als Handy Home, Hubo, Gamma, Mr. Bricolage, Dema, Brico. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie rondom isolatiepremie in Quévy

Door te profiteren van de premies van de gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De royale energiepremie is er op meerdere niveau’s. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te zien wat de gemeente Quévy aan kan bieden.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij ten minste 10 woningen heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Quévy
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal voor inwoners met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Aan de hand van de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Bougnies wat matcht met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan analyseert u waar de zwakke plekken liggen. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Bougnies voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is significant beter dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Bougnies. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vier onderdelen dragen bij aan een optimaal binnenklimaat en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een prettige leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment