Woning isoleren Quévy-Le-Grand

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Quévy-Le-Grand? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Middels een aantal stappen als isolatie van de bodem of isolatie van de dakkapel gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Hieronder komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Quévy-Le-Grand. Bijvoorbeeld thema’s als binnenmuren isoleren en de groene lening. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-quevy-le-grand-7040

 • Veel minder betalen voor energie
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Tevens geluidsisolatie
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieHenegouwen
GemeenteQuévy
Postcode7040
Gasverbruik20.920 kWh
Stroomverbruik3460 kWh
Gemiddelde energierekening€165,02

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn veelal kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf achterhaal je de aantrekkelijkste onderdelen om je woning in Quévy-Le-Grand te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Quévy-Le-Grand kan zeer goedkoop (vanaf plusminus € 770 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €225 per 12 maanden (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en flink lagere energiekosten. De tarieven zijn zo’n €1750 en de potentiële besparing ligt op €250 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, PUR schuim, chips, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Quévy-Le-Grand kost ongeveer €5200. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1100. De besparing loopt op tot €870 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12100. Dit levert op om en nabij €920 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Ook zijn er allerlei vaak toegepaste opties. In het gedeelte hieronder vermelden we de interessantste alternatieven.

 • Garage isoleren: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Quévy-Le-Grand (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten en natuurlijk een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Quévy-Le-Grand is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 betekent wel een aardgas besparing van 2925 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €975 op jaarbasis. Op isolatiespecialisten.be check je de gemiddelde kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Quévy-Le-Grand. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Een woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 4 procent rente. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per werkzaamheden kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3600)
€755
(€7300)
€1130
(€9250)
Vloerisolatie€160
(€1500)
€215
(€1750)
€310
(€3050)
Spouwmuur€340
(€750)
€660
(€2625)
€940
(€3225)
HR++ glas€190
(€2325)
€315
(€3425)
€390
(€5125)
isolatie quevy-le-grand 7040

Actuele Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Quévy-Le-Grand?

Waarom mijn woning in Quévy-Le-Grand isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Engie en Comfort Energy, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een aangename leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Mede merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3925 en dat levert gemiddeld op €245 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Zo ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Grote projecten als gevel-, dak of vloerisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Op isolatiespecialisten.be komen we met een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Mr. Bricolage, Dema, Brico, Hubo, Gamma, Handy Home. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Aanvragen van isolatiepremie in Quévy

Met behulp van een speciale premie worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Heb ik recht op zo’n subsidie? Zo’n energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Quévy kan betekenen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Als er sprake is van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Indien je jouw huis / appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Quévy
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten door het isoleren van je woning. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) met een rente van 0% speciaal opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? D.m.v. het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Quévy-Le-Grand wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. D.m.v. een warmtescan analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Quévy-Le-Grand voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Quévy-Le-Grand. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen bieden sowieso een comfortabel binnenklimaat en veel lagere gaskosten. Het werkschema is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In het geval van goede isolatie kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een gezonde leefomgeving. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment