Woning isoleren Blaregnies

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Blaregnies? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van haalbare maatregelen als bijv. dubbel glas en tochtbanden ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties met een prima rendement. Op deze website komen we met bruikbare informatie over isolatie Blaregnies. Denk aan zaken als isolatie van muren en XPS Isolatie. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-blaregnies-7040

 • Lagere stookkosten
 • Bescherm tegen vocht
 • Kies voor duurzame warmte
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieHenegouwen
GemeenteQuévy
Postcode7040
Gasverbruik20.880 kWh
Stroomverbruik3440 kWh
Gemiddelde energierekening€164,40

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een goed energielabel zijn standaard degelijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be bekijk jij de meest interessante manieren om jouw woning in Blaregnies te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Blaregnies is interessant (vanaf € 830 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €260 per jaar (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en veel minder stookkosten. De kosten zijn gemiddeld €1900 en de besparing loopt op tot €240 op jaarbasis. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, chips, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Blaregnies kost gemiddeld €5800. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1150. Het rendement is al snel €840 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13100. Het rendement is ong. €890 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

Daarnaast zijn er verscheidene vaak toegepaste uitvoeringen. In het volgende overzicht bediscussiëren we de meest interessante werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder-isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Blaregnies (februari 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en natuurlijk een groenere toekomst? Isoleren van de woning in Blaregnies kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2775 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1050 per jaar. Op isolatiespecialisten.be vind je de totale prijs als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Blaregnies. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten veel betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met een 6% spaarrekening. Dakisolatie kan men terugverdienen in 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per doel tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3100)
€635
(€6500)
€950
(€9450)
Vloerisolatie€120
(€1300)
€210
(€2350)
€360
(€3500)
Spouwmuur€245
(€1425)
€530
(€2700)
€915
(€3100)
HR++ glas€230
(€2950)
€315
(€3600)
€420
(€4725)
isolatie blaregnies 7040

Professionele Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Blaregnies?

Wat is het voordeel van mijn woning in Blaregnies isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Essent en Comfort Energy, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een gezond klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Eveneens merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3200, waarbij u een besparing realiseert van €310 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Daardoor kom je erachter waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Uitgebreide maatregelen als dak-, vloer of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Op deze pagina vind je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Big Mat, Handy Home, Hubo, Dema, Mr. Bricolage, Gamma. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Aanvragen van isolatiepremie in Quévy

Door te profiteren van de geldende premie wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Zo’n energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Quévy kan betekenen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minimaal 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Quévy
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van gevel, vloer of dak. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% speciaal voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door middel van onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Blaregnies wat aansluit op je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Door middel van een warmtescan ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, oude muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Blaregnies voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vakmannen vergelijken

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Blaregnies. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties bieden jou een prettig wooncomfort en je verbruikt minder energie. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een prettig leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment