Woning isoleren Quiévrain

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Quiévrain? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Via haalbare maatregelen als triple glas of tochtwering heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be ontdek je handige informatie over isolatie Quiévrain. Je kunt denken aan items als buisisolatie en K-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-quievrain-7380

 • Lagere energienota
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Duurzame investering
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieHenegouwen
GemeenteQuiévrain
Postcode7380
Gasverbruik23.870 kWh
Stroomverbruik3435 kWh
Gemiddelde energierekening€176,75

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In zo’n geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina tref je de aantrekkelijkste manieren om jouw woning in Quiévrain te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Quiévrain is aantrekkelijk (gemiddeld zo’n € 830 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €290 (jaarlijkst, kosten april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten zijn ongeveer €1600 en het bespaart circa €285, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, chips, isolatiechape, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. Veel daken van Vlaamse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Quiévrain kost plusminus €5850. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €990. Het rendement is al snel €870 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €13500. Daarmee bespaar je pakweg €990 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder kennen we nog meer mogelijke opties. Hieronder vermelden we de interessantste opties.

 • Isolatie van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isolatie: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Quiévrain (april 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten of een energiebewuste maatschappij? Isoleren van jouw huis in Quiévrain kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2500 m3. Dat is dus al gauw €1425 (jaarlijks). Onderstaand check je de totale kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Quiévrain. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de tarieven veel aantrekkelijker.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Dakisolatie kan men terugverdienen in zeven jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per oplossing zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3900)
€785
(€7500)
€990
(€9800)
Vloerisolatie€145
(€1500)
€270
(€1900)
€350
(€3600)
Spouwmuur€255
(€1700)
€720
(€2450)
€855
(€3100)
HR++ glas€220
(€2075)
€340
(€4175)
€425
(€5400)
isolatie quievrain 7380

Erkende Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Soprema
 • Ursa
 • Siniat
 • Fermacell

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Quiévrain?

Wat is het voordeel van mijn woning in Quiévrain isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent minder energiekosten bij een energieleverancier zoals OCTA+ en Poweo, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een comfortabel klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3150 en dat levert gemiddeld op €330, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Op die manier kom je erachter waar de zwakke plekken liggen en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke acties als vloer-, dak of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie integreren en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Onderstaand komen we met een korte omschrijving van veel gebruikte types. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Brico, Handy Home, Big Mat, Gamma, Mr. Bricolage, Hubo. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: een dure oplossing

Info over isolatiepremie in Quiévrain

Via de geldende premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De speciale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te zien wat de gemeente Quiévrain aanbiedt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Overigens Bij minstens tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Quiévrain
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen 0% rente speciaal voor mensen met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Geholpen door ons stappenplan creëer je een isolatieplan Quiévrain wat conformeert aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Gebruikmakend van een warmtescan analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere warmtedoorlatend glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Quiévrain voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Quiévrain. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een comfortabel wooncomfort en een veel lagere energierekening. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment