Woning isoleren Rendeux

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Rendeux? Goed toegepaste isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van buitenmuren of isolatie van verwarmingsbuizen kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op deze website check je bruikbare informatie over isolatie Rendeux. Je leest uitvoerig over items als tussenwanden isoleren en condensvorming. Direct aan de slag? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-rendeux-6987

 • Structureel lagere energiekosten
 • Minder last van vocht
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieLuxemburg
GemeenteRendeux
Postcode6987
Gasverbruik20.540 kWh
Stroomverbruik3470 kWh
Gemiddelde energierekening€163,66

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Verderop achterhaal je de meest toegepaste methodes om jouw woning in Rendeux te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning houdt de warmte binnenboord, en het biedt een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Rendeux is goed te betalen beginnend bij € 900 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €240 op jaarbasis (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) geeft de kou geen kans en flink lagere energiekosten. De prijzen zijn gemiddeld €1650 en het resultaat is zo’n €195 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Rendeux kost ongeveer €5200. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1160. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €850 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €12500. De winst is plusminus €920 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Als aanvulling op bovenstaande zien we nog een aantal vaak toegepaste mogelijkheden. In de volgende paragraaf vermelden we de interessantste mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isolatie zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Rendeux (juli 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening en natuurlijk een duurzame gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Rendeux is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2250 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1225 p/jaar. Hierna komen we met de totale kosten zodra dit laat doen door een isolatiespecialist in Rendeux. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven een stuk lager.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4150)
€625
(€4500)
€1170
(€9650)
Vloerisolatie€140
(€1050)
€175
(€2450)
€305
(€3300)
Spouwmuur€255
(€1100)
€470
(€2225)
€880
(€3650)
HR++ glas€250
(€1950)
€325
(€4250)
€390
(€5325)
isolatie rendeux 6987

Actuele Isolatiemerken:

 • Petralana
 • NMC
 • Delta
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Rendeux?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Rendeux isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Eneco of Antargaz, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een optimale leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Evenzeer geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3150 en besparen tot €310 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Dan wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Diepgaande acties zoals isoleren van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Op deze website ontdek je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Dema, Gamma, Hubo, Brico, Handy Home, Big Mat. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Rendeux

Met hulp van de premies van de gemeente worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een enkele netwerkbeheerder helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Rendeux op dit vlak doet.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Overigens Vanaf 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Als je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), heb je ook recht op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Rendeux
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van dak, vloer of gevel. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% in het leven geroepen voor de meest kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Door middel van ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Rendeux wat overeenstemt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan zie je op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, gammele muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Rendeux voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Rendeux. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen leiden tot een gezond leefklimaat en veel lagere gaskosten. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimale leefomgeving. Onder andere via mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment