Woning isoleren Millen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Millen? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van haalbare maatregelen zoals isolatie van de garage en tochtwering worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Hieronder tref je nuttige informatie over isolatie Millen. Denk aan belangrijke onderwerpen zoals isolatie binnenkant gevel en spouwanker. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-millen-3770

 • Een fors lagere energierekening
 • Een prettig binnenklimaat
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Brandbeschermend
 • Veel lokale specialisten

ProvincieLimburg
GemeenteRiemst
Postcode3770
Gasverbruik20.490 kWh
Stroomverbruik3445 kWh
Gemiddelde energierekening€162,89

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dat geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn in de basis solide geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Verderop bekijk je de meest rendabele onderdelen om je woning in Millen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Millen kan zeer goedkoop beginnend bij € 800 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €260 op jaarbasis (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De prijzen zijn ongeveer €1700 en het bespaart flink geld, tot wel €240 per jaar. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiechape, EPS parels, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Millen kost zo’n €4600. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1090. Het rendement is al snel €860 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €11300. Daarmee bespaar je plusminus €750 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0noemen we nog enkele interessante werkzaamheden. Hieronder behandelen we de meest toegepaste opties.

 • Isoleren garage: Altijd een warme garage
 • Isoleren schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isoleren zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isolatie: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Millen (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en tegelijk een bewuste wereld? Isoleren van een woning in Millen kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2800 m3. Dat is dus al gauw €1325 per jaar. Hieronder ontdek je de totale kosten zodra dit laat doen door een isolatiespecialist in Millen. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een 4 procent spaarrente. Het dak isoleren heb je terugverdiend in negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per actie tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3550)
€575
(€4500)
€1170
(€8750)
Vloerisolatie€155
(€1450)
€170
(€1750)
€300
(€3600)
Spouwmuur€285
(€825)
€640
(€2050)
€780
(€3650)
HR++ glas€240
(€1825)
€260
(€3225)
€440
(€4650)
isolatie millen 3770

Populaire Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Millen?

Wat is het voordeel van mijn woning in Millen isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Mega of Comfort Energy, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een aangenaam wooncomfort en een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3875 en geeft een besparing van €285 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Grootse onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Op deze pagina komen we met een handig overzicht van de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Mr. Bricolage, Gamma, Handy Home, Dema, Hubo, Big Mat. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie rondom isolatiepremie in Riemst

Mede door de premies die de gemeente verstrekt wordt je woning isoleren nog leuker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en check wat de gemeente Riemst kan betekenen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Bij ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) krijg je ook nog eens een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Riemst
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met isoleren van gevel, dak of vloer. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) die kan worden aangevraagd door kwetsbare woningeigenaren. Andere opties zijn speciale groene leningen als Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Op basis van de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Millen wat matcht met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Millen voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Millen. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een aangenaam wooncomfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval van goede isolatie kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een optimaal klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment