Woning isoleren Genoelselderen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Genoelselderen? Goed toegepaste isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij haalbare maatregelen als plat dak isoleren en radiatorfolie kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand vind je handige informatie over isolatie Genoelselderen. Dit gaan om bijvoorbeeld topics als isolatie van verwarmingsbuizen en energiebespaarlening. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-genoelselderen-3770

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Een aangename leefomgeving
 • Milieubewuste keuze
 • Reductie geluid
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieLimburg
GemeenteRiemst
Postcode3770
Gasverbruik20.450 kWh
Stroomverbruik3425 kWh
Gemiddelde energierekening€162,27

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn veelal degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Verderop lees jij de meest rendabele methodes om jouw woning in Genoelselderen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Genoelselderen is voordeling (vanaf ongeveer € 960 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €285 (jaarlijkst, prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en flink lagere energiekosten. De onkosten fluctueren rond de €1775 en je profiteert van een besparing tot wel €270 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Genoelselderen kost +/- €4900. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1200. De potentiële besparing ligt op €840 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €11400. Dit levert op circa €750 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Daarnaast noemen we nog enkele populaire uitvoeringen. Hieronder behandelen we de meest aantrekkelijke opties.

 • Garage-isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren van schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Genoelselderen (juli 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een groenere wereld? Isoleren van een woning in Genoelselderen is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2600 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1025 per jaar. Op deze pagina vind je de gemiddelde kosten in het geval je kiest voor een isolatiespecialist in Genoelselderen. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de totale kosten erg interessant.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een 6 procent spaarrente. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3700)
€865
(€6750)
€1070
(€9100)
Vloerisolatie€120
(€1200)
€225
(€1950)
€350
(€3050)
Spouwmuur€330
(€750)
€640
(€2250)
€930
(€3675)
HR++ glas€190
(€2575)
€340
(€3400)
€410
(€5025)
isolatie genoelselderen 3770

Erkende Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Genoelselderen?

Waarom zou ik mijn huis in Genoelselderen isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een energiebedrijf als Eneco en Lampiris, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een optimaal klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3000 en dat levert gemiddeld op €290 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Vandaar achterhaal je wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige maatregelen als isolatie van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, integreren van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Op deze website check je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Hubo, Gamma, Brico, Dema, Mr. Bricolage, Handy Home. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie over isolatiepremie in Riemst

Door te profiteren van een speciale premie wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De speciale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een enkele netwerkbeheerder stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Riemst aanbiedt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij ten minste 10 huizen in een straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je een beroep doen opeen forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Riemst
Het is duidelijk: je kunt fors besparen met isolatie van gevel, vloer of dak. Echter, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 zonder rente (0%) speciaal voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Gebruikmakend van het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Genoelselderen wat overeenstemt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Geholpen door een warmtescan achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Genoelselderen voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Genoelselderen. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen leiden tot een comfortabel binnenklimaat en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een optimale leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment