Woning isoleren Kanne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Kanne? Vakkundige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van een investering zoals spouwmuurisolatie of isolerende raambekleding kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Kanne. Je leest uitvoerig over thema’s als de bodem isoleren en energiebespaarlening. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-kanne-3770

 • Een flink lagere energierekening
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Minder geluidsoverlast
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieLimburg
GemeenteRiemst
Postcode3770
Gasverbruik20.470 kWh
Stroomverbruik3435 kWh
Gemiddelde energierekening€162,58

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Als dat het geval is verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Verderop bekijk jij de meest rendabele toepassingen om jouw woning in Kanne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Kanne is goed te betalen (plusminus € 720 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €275 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) geeft de kou geen kans en veel lagere gaskosten. De prijzen fluctueren rond de €1625 en de potentiële besparing ligt op €190 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn dekens, glaswol, folie, steenwol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Kanne kost doorgaans €5100. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1050. Je energiekosten dalen flink, tot wel €880 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De investering is ongeveer €13500. Het voordeel is pakweg €840, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens onderscheiden we allerlei alternatieve alternatieven. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel-isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Kanne (april 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een energiezuinige wereld? Isoleren van woning/huis in Kanne is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2075 m3. Dat komt neer op €1400 op jaarbasis. Hieronder kijken we naar de kosten (bij benadering) als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Kanne. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 4% rente. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per doel vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3100)
€725
(€5600)
€1000
(€8350)
Vloerisolatie€150
(€1350)
€240
(€2550)
€310
(€2700)
Spouwmuur€390
(€1000)
€490
(€2200)
€825
(€3425)
HR++ glas€190
(€2825)
€290
(€3175)
€405
(€5125)
isolatie kanne 3770

Populaire Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Kanne?

Waarom moet ook ik mijn huis in Kanne isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Engie en Poweo, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een comfortabel klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Mede geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3400 en besparen tot €315 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Hierdoor wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitvoerige acties als isolatie van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Op deze pagina vind je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Handy Home, Hubo, Brico, Big Mat, Gamma, Mr. Bricolage. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Riemst

Door gebruik te maken van de premies die de gemeente verstrekt wordt woningisolatie nog uitnodigender. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De royale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Riemst aanbiedt.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij ten minste 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je aanspraak doen op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Riemst
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met isolatie van dak, vloer of gevel. Echter, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die er speciaal is voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Met behulp van de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Kanne wat dan voldoet aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere warmtedoorlatend glas, oude muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Kanne voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Kanne. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen bieden sowieso een prettig wooncomfort en een fors lagere energierekening. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een prettig wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment