Woning isoleren Riemst

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Riemst? Een solide isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld de spouwmuur isoleren en radiatorfolie plaatsen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Op isolatiespecialisten.be lees je diverse informatie over isolatie Riemst. We bespreken items als buitenmuren isoleren en purschuim. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-riemst-3770

 • Supersnel terugverdient
 • Aangenamer wonen
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Je kunt klein beginnen
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieLimburg
GemeenteRiemst
Postcode3770
Gasverbruik22.040 kWh
Stroomverbruik3420 kWh
Gemiddelde energierekening€168,78

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn meestal prima geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Hierna achterhaal jij de meest toegepaste stappen om jullie woning in Riemst te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een woning houdt warmte beter vast, met als effect een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Riemst is interessant (plusminus € 910 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €245 per jaar (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en veel lagere gaskosten. De tarieven liggen rond €1850 en de besparing loopt op tot €235 p/jaar. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Riemst kost +/- €4950. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1200. Je energiekosten dalen flink, tot wel €730 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €12100. Daarmee bespaar je zo’n €880 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0noemen we verschillende populaire uitvoeringen. Hierna beschrijven we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Riemst (mei 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening of een duurzame gemeenschap? Isoleren van een woning in Riemst is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2775 m3. Dat komt neer op €900 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatiespecialisten.be ontdek je de kosten (bij benadering) als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Riemst. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 4% rente. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per type tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4250)
€645
(€4650)
€1180
(€9600)
Vloerisolatie€150
(€1500)
€280
(€1750)
€365
(€3150)
Spouwmuur€385
(€1550)
€570
(€2700)
€875
(€3150)
HR++ glas€225
(€2675)
€305
(€3175)
€395
(€4800)
isolatie riemst 3770

Gangbare Isolatiemerken:

 • Petralana
 • NMC
 • Delta
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Riemst?

Waarom juist nu mijn huis in Riemst isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Essent en Poweo, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een optimaal klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3575 en geeft een besparing van €280 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Vandaar ziet u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Grootse werkzaamheden zoals isoleren van vloer, dak of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Hierna check je meer info over veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Mr. Bricolage, Big Mat, Dema, Brico, Handy Home. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Riemst

Mede door een premie vanuit overheid of gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Heb ik recht op subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een aantal netbeheerders in België keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te kijken wat de gemeente Riemst kan betekenen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij minimaal 10 woningen in 1 gemeente of straat is er de speciale burenpremie.
 • Indien je jouw bestaande huis op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Riemst
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag dankzij woningisolatie. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 met 0% rente opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Andere opties zijn speciale groene leningen als Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Door de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Riemst wat dan voldoet aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Gebruikmakend van een warmtescan zie je wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Riemst voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Riemst. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een aangenaam warm huis en verlagen het energiegebruik. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een gezond leefklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment