Woning isoleren Genval

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Genval? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels een investering zoals je dak isoleren en tochtprofielen kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina komen we met diverse informatie over isolatie Genval. Je komt meer te weten over zaken als naden en kieren dichten en koudebruggen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-genval-1332

 • Besparen op energienota
 • Een gezond wooncomfort
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieWaals Brabant
GemeenteRixensart
Postcode1332
Gasverbruik20.180 kWh
Stroomverbruik3390 kWh
Gemiddelde energierekening€160,36

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn veelal voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna achterhaal jij de aantrekkelijkste acties om jullie woning in Genval te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Genval is goed te betalen (vanaf € 880 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €265 (jaarlijkst, kosten april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en verlaagt het energiegebruik. De onkosten variëren rond €1775 en de besparing op de energienota loopt op tot €210 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, isolatiematrassen, chips, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. Veel van de Belgische daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Genval kost +/- €4550. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1180. Het voordeel loopt al gauw op tot €860 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €11500. Dit levert op ongeveer €850, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

0noemen we meerdere interessante alternatieven. In de volgende paragraaf praten we over de populairste oplossingen.

 • Isolatie garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Genval (april 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten en een duurzame samenleving? Isoleren van jouw woning in Genval is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2300 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €900 per jaar. Onderstaand tref je de verwachte kosten zodra kiest voor een isolatiespecialist in Genval. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen een stuk lager.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3750)
€665
(€6950)
€960
(€9050)
Vloerisolatie€120
(€1500)
€255
(€1950)
€345
(€3500)
Spouwmuur€275
(€1325)
€610
(€2575)
€790
(€3475)
HR++ glas€240
(€2825)
€295
(€4275)
€395
(€5225)
isolatie genval 1332

Professionele Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Genval?

Waarom zou ik mijn huis in Genval isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energieaanbieder als Eneco of Comfort Energy, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een prettig wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3475, waarbij u een besparing realiseert van €310 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Daardoor wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande maatregelen zoals isoleren van gevel, vloer of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Hierna tref je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Dema, Big Mat, Hubo, Mr. Bricolage, Brico, Gamma. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: een dure oplossing

Informatie rondom isolatiepremie in Rixensart

Door de huidige premies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een aantal netbeheerders in België 0
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Rixensart meebetaalt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Vanaf 10 huizen in een straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw woning of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Rixensart
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar let op, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% die kan worden aangevraagd door kwetsbare woningeigenaren. Andere opties zijn speciale groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Met behulp van tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Genval wat overeenstemt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Op basis van een warmtescan wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, verrotte muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Genval voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Weet je waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Genval. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen bieden jou een comfortabel klimaat in huis en bespaart veel energie. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een aangenaam klimaat in huis. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment