Woning isoleren Longueville

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Longueville? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Met een investering als de spouw isoleren en dakkapel isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Hieronder vind je waardevolle informatie over isolatie Longueville. We staan stil bij topics als isolatie van de spouwmuur en glaswol isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-longueville-1325

 • Besparen op energiekosten
 • Een optimaal leefklimaat
 • Goed bezig voor het milieu
 • Maak je huis stiller
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieWaals Brabant
GemeenteChaumont-Gistoux
Postcode1325
Gasverbruik20.160 kWh
Stroomverbruik3380 kWh
Gemiddelde energierekening€160,05

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Jammer, want zo verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. In het volgende stukje ontdek jij de meest rendabele manieren om jouw woning in Longueville te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Longueville is goed te betalen (vanaf € 840 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €245 op jaarbasis (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en zorgt voor een laag energietarief. De kosten zijn gemiddeld €1875 en de winst ligt rond de €255 p/jaar. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Longueville kost ongeveer €5900. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €980. De besparing loopt op tot €810 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €12000. Daarmee bespaar je pakweg €970 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande noemen we nog meer alternatieve mogelijkheden. In de volgende paragraaf benoemen we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Isoleren garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur-isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Longueville (juli 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van een woning in Longueville is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2450 m3. De besparing komt neer op €800 per 12 maanden. Hieronder calculeren we de uiteindelijke kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Longueville. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€4300)
€615
(€4850)
€1130
(€9900)
Vloerisolatie€130
(€1200)
€245
(€2150)
€355
(€3500)
Spouwmuur€180
(€750)
€680
(€2550)
€945
(€3000)
HR++ glas€215
(€1975)
€260
(€3575)
€380
(€4900)
isolatie longueville 1325

Actuele Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Longueville?

Waarom mijn woning in Longueville isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Eneco of Trevion, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een comfortabel klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3775 en dat bespaart tot €260 per jaar. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Zo wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige projecten zoals isolatie van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Hieronder komen we met praktische info over het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Dema, Mr. Bricolage, Hubo, Big Mat, Gamma, Handy Home. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Info over isolatiepremie in Chaumont-Gistoux

Door de huidige premies wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De speciale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Chaumont-Gistoux kan betekenen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw huis / appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Chaumont-Gistoux
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal voor de meest kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Longueville wat strookt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Longueville voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Leveranciers benaderen

  Weet je waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Longueville. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen dragen bij aan een comfortabele leefomgeving en veel minder stookkosten. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam leefklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment