Woning isoleren Rixensart

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Rixensart? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met haalbare maatregelen als buitenmuren isoleren of warmtereflecterende folie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal vind je uitgebreide informatie over isolatie Rixensart. We zoomen in op topics als isolatie van de buitengevel en soorten isolatiewaarden. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-rixensart-1330

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Een optimaal leefklimaat
 • Duurzame investering
 • Tevens geluidsisolatie
 • Erkende uitvoerders

ProvincieWaals Brabant
GemeenteRixensart
Postcode1330
Gasverbruik20.240 kWh
Stroomverbruik3420 kWh
Gemiddelde energierekening€161,28

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn veelal kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Verderop vind jij de aantrekkelijkste toepassingen om je woning in Rixensart te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Rixensart is betaalbaar (vanaf plusminus € 880 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €295 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en zorgt voor een laag energietarief. De prijzen zijn gemiddeld €1800 en je bespaart al snel €250, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiechape, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Belgische daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Rixensart kost zo’n €4700. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1110. De potentiële besparing ligt op €730 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11600. Daarmee bespaar je ongeveer €810 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder noemen we meerdere aantrekkelijke opties. In onderstaande tekst beschrijven we de interessantste werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder-isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Rixensart (mei 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en uiteraard een groenere toekomst? Isoleren van een woning in Rixensart is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2425 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1100 p/jaar. Op deze pagina berekenen we de uiteindelijke kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Rixensart. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan erg interessant.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per actie tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4350)
€725
(€4750)
€1230
(€9500)
Vloerisolatie€130
(€1200)
€235
(€2000)
€400
(€3250)
Spouwmuur€220
(€1450)
€460
(€2525)
€860
(€3300)
HR++ glas€210
(€2150)
€325
(€4050)
€385
(€4925)
isolatie rixensart 1330

Actuele Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Delta
 • Siniat
 • HPX
 • Blauwplaat

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Rixensart?

Waarom zou ik mijn woning in Rixensart isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Watz of Comfort Energy, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een gezond klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Bovendien biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3475 en geeft een besparing van €335 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Op die manier achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Grote werkzaamheden als vloer-, gevel of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie integreren en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Hieronder lees je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Gamma, Big Mat, Dema, Mr. Bricolage, Hubo, Brico. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Rixensart

Door de ondersteuning van de premies die de gemeente verstrekt wordt je woning isoleren nog leuker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De populaire energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en check wat de gemeente Rixensart aanbiedt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Bij ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Rixensart
Het is duidelijk: je kunt fors besparen met isoleren van dak, vloer of gevel. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Rixensart wat aansluit op jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Aan de hand van een warmtescan komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Rixensart voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Rixensart. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een gezond wooncomfort en een significant lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een gezond wooncomfort. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment