Woning isoleren Ave-Et-Auffe

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Ave-Et-Auffe? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van haalbare maatregelen zoals spouwmuren isoleren en isolerende raambekleding ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina tref je handige informatie over isolatie Ave-Et-Auffe. Je leest uitvoerig over items als deuren isoleren en koudebruggen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-ave-et-auffe-5580

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Minder last van trek en tocht
 • Milieubewuste keuze
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieNamen
GemeenteRochefort
Postcode5580
Gasverbruik22.580 kWh
Stroomverbruik3490 kWh
Gemiddelde energierekening€172,61

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn goed geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. In de volgende paragraaf achterhaal je de meest populaire werkzaamheden om een woning in Ave-Et-Auffe te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Ave-Et-Auffe kan zeer goedkoop (ongeveer € 760 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €235 per jaar (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een fors lagere energierekening. De onkosten variëren rond €1700 en het bespaart circa €240 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, isolatiechape, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Ave-Et-Auffe kost ongeveer €5050. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1240. Het rendement is al snel €890 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een woning houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €12500. Dit levert op ongeveer €790, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens bestaan er diverse mogelijke oplossingen. Hieronder beschrijven we de meest rendabele vormen.

 • Garage isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur-isoleren: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Ave-Et-Auffe (februari 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten en ook een duurzame wereld? Isoleren van een woning in Ave-Et-Auffe is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2475 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1150 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal ontdek je de totale prijs zodra kiest voor een isolatiespecialist in Ave-Et-Auffe. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten een stuk lager.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 6% rente. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4250)
€625
(€7350)
€1120
(€9250)
Vloerisolatie€160
(€1450)
€275
(€2550)
€360
(€3100)
Spouwmuur€245
(€825)
€430
(€2425)
€905
(€3250)
HR++ glas€225
(€2675)
€335
(€3275)
€440
(€5275)
isolatie ave-et-auffe 5580

Populaire Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Ave-Et-Auffe?

Waarom moet ook ik mijn huis in Ave-Et-Auffe isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Engie en Wase Wind, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een prettig klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3350 en geeft een besparing van €310 per jaar. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Zo achterhaalt u wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grootse werkzaamheden zoals isolatie van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Onderstaand tref je praktische info over veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Big Mat, Mr. Bricolage, Brico, Handy Home, Dema, Hubo. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: is erg brandbaar

Aanvragen van isolatiepremie in Rochefort

Door de ondersteuning van de geldende premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Heb ik recht op zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Rochefort kan betekenen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Als er sprake is van 10 woningen in 1 straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Indien je jouw huis / appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) krijg je ook nog eens de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Rochefort
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Met behulp van de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Ave-Et-Auffe wat dan voldoet aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door middel van een warmtescan wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Ave-Et-Auffe voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Ave-Et-Auffe. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen leiden tot een prettig binnenklimaat en structureel lagere energielasten. De volgorde van isoleren is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een comfortabel leefklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment