Woning isoleren Rochefort

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Rochefort? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Via een isolatiemaatregel als de zolder isoleren of isolerende deuren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website komen we met waardevolle informatie over isolatie Rochefort. We bespreken zaken als tochtstrips of tochtbanden en spouwanker. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-rochefort-5580

 • Aantrekkelijk rendement
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Minder CO-2 belasting
 • Houdt geluid tegen
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieNamen
GemeenteRochefort
Postcode5580
Gasverbruik23.340 kWh
Stroomverbruik3470 kWh
Gemiddelde energierekening€175,33

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal correct geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In het volgende stukje achterhaal je de interessantste onderdelen om jouw woning in Rochefort te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Rochefort is financieel toegankelijk (plusminus € 970 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €245 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel lagere gaskosten. De tarieven zijn gemiddeld €1950 en het bespaart circa €255 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiematrassen, EPS parels, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Rochefort kost plusminus €5400. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1120. Het rendement is al snel €830 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €13200. Je profiteert van ong. €770 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

0zijn er verscheidene mogelijke mogelijkheden. In onderstaande tekst beoordelen we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isolatie: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Rochefort (juli 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten of bijdragen aan een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van jouw woning in Rochefort is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2800 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €900 p/jaar. Hierna calculeren we de verwachte kosten als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Rochefort. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5% rente. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per actie tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4250)
€675
(€6000)
€930
(€9400)
Vloerisolatie€145
(€1350)
€290
(€2450)
€385
(€3200)
Spouwmuur€275
(€1175)
€670
(€2200)
€825
(€3275)
HR++ glas€245
(€2825)
€290
(€3250)
€375
(€5275)
isolatie rochefort 5580

Gangbare Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Isover
 • NMC
 • Unilin
 • Isolatieshop

Meer weten over het isolatiebedrijf in Rochefort?

Waarom moet ook ik mijn huis in Rochefort isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Eneco of Trevion, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een aangenaam klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Bovendien zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3150 en dat levert gemiddeld op €230 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Daardoor komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Diepgaande klussen als isolatie van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Op deze pagina check je praktische info over de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Brico, Mr. Bricolage, Hubo, Gamma, Handy Home, Dema. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Alles over de huidige isolatiepremie in Rochefort

Met hulp van een speciale premie wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De populaire energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De netbeheerder Fluvius 0
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Rochefort in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), profiteer je ook nog eens van de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Rochefort
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met het isoleren van je woning. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) speciaal voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Middels de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Rochefort wat aansluit op jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Op basis van een warmtescan achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Rochefort voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Rochefort. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen dragen bij aan een gezond leefklimaat en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste doet heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een gezond klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment