Woning isoleren Eprave

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Eprave? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Met relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van schuine dak of tochtbanden worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Op isolatiespecialisten.be tref je waardevolle informatie over isolatie Eprave. Dit gaan om bijvoorbeeld zaken als warmtereflecterende folie en U-waarde. Direct aan de slag? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-eprave-5580

 • Lagere energierekening
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Maak je huis stiller
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieNamen
GemeenteRochefort
Postcode5580
Gasverbruik22.600 kWh
Stroomverbruik3500 kWh
Gemiddelde energierekening€172,92

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis gedegen geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatiespecialisten.be check je de aantrekkelijkste stappen om je woning in Eprave te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je huis houdt de warmte binnenboord, en het biedt een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Eprave is betaalbaar (al vanaf +/- € 720 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €215 per 12 maanden (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en zorgt voor een laag energietarief. De kosten liggen rond €1875 en je profiteert van een besparing tot wel €195 p/jaar. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, EPS parels, chips, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Eprave kost ongeveer €5350. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1110. Je energiekosten dalen flink, tot wel €700 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €12300. Hiermee bespaar je circa €940 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder zijn er nog meer populaire oplossingen. In de volgende paragraaf beschrijven we de meest toegepaste alternatieven.

 • Isoleren van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur-isoleren: Altijd een warme schuur
 • Zolder isolatie: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isolatie: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte-isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Eprave (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten en uiteraard een groenere toekomst? Isoleren van een woning in Eprave kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2825 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1425 per jaar. Onderstaand tref je de verwachte kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Eprave. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de prijzen veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het geschatte rendement komt overeen met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in zeven jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per doel tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3050)
€815
(€6900)
€1230
(€8600)
Vloerisolatie€115
(€1150)
€190
(€2250)
€370
(€3250)
Spouwmuur€330
(€1550)
€430
(€2450)
€780
(€3050)
HR++ glas€205
(€2775)
€315
(€4200)
€425
(€4825)
isolatie eprave 5580

Populaire Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Eprave?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Eprave isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Mega of Poweo, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een optimaal binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3675, waarbij u een besparing realiseert van €205 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Dan ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Diepgaande maatregelen als isolatie van vloer, gevel of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Hierna vind je meer info over veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Handy Home, Gamma, Brico, Mr. Bricolage, Hubo, Big Mat. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Alles over de huidige isolatiepremie in Rochefort

Door gebruik te maken van de huidige premies wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Rochefort aanbiedt.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Als er sprake is van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis op 3 verschillende plekken isoleert profiteer je ook nog eens van een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Rochefort
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van dak, vloer of gevel. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% in het leven geroepen voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Eprave wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Door middel van een warmtescan achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Wat we tegenkomen is dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Eprave voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Eprave. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een comfortabele leefomgeving en je verbruikt minder energie. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een aangename leefomgeving. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment