Woning isoleren Han-Sur-Lesse

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Han-Sur-Lesse? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Aan de hand van haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld bodemisolatie en tochtbanden heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Op isolatiespecialisten.be lees je diverse informatie over isolatie Han-Sur-Lesse. We gaan aan de slag met thema’s als tochtprofielen en condensvorming. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-han-sur-lesse-5580

 • Supersnel terugverdient
 • Temperatuur in eigen hand
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Minder geluid van buiten
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieNamen
GemeenteRochefort
Postcode5580
Gasverbruik22.610 kWh
Stroomverbruik3505 kWh
Gemiddelde energierekening€173,07

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn degelijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be check je de meest rendabele stappen om een woning in Han-Sur-Lesse te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je huis verliest niet onnodig warmte met als gevolg een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Han-Sur-Lesse kan zeer goedkoop (vanaf plusminus € 750 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €245 (jaarlijkst, kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een significant lagere energierekening. De onkosten zijn zo’n €1875 en het bespaart flink geld, tot wel €230 per jaar. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, chips, EPS parels, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Belgische daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Han-Sur-Lesse kost zo’n €5800. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1160. Het rendement is al snel €850 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je woning verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12500. De winst is circa €760 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens noemen we nog meer interessante vormen. Hierna benoemen we de interessantste uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isoleren schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel-isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Han-Sur-Lesse (februari 2024)?

Wil jij een lagere energierekening en tegelijk een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van een huis in Han-Sur-Lesse kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2550 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €875 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal komen we met de totale kosten op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Han-Sur-Lesse. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten veel voordeliger.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€4100)
€775
(€4550)
€1050
(€9700)
Vloerisolatie€130
(€1400)
€240
(€1650)
€315
(€3600)
Spouwmuur€375
(€1650)
€510
(€2525)
€915
(€3425)
HR++ glas€250
(€2600)
€275
(€3075)
€420
(€5025)
isolatie han-sur-lesse 5580

Gangbare Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Han-Sur-Lesse?

Waarom mijn woning in Han-Sur-Lesse isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als OCTA+ en Trevion, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een prettig binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3375 en besparen tot €215 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Daardoor analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Grootse werkzaamheden zoals isolatie van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Op isolatiespecialisten.be lees je nuttige informatie over veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Hubo, Brico, Big Mat, Gamma, Dema, Mr. Bricolage. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Rochefort

Door gebruik te maken van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius 0
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en check wat de gemeente Rochefort meebetaalt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) heb je ook recht op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Rochefort
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Aan de hand van het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Han-Sur-Lesse wat past bij jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. Via een warmtescan achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Han-Sur-Lesse voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Han-Sur-Lesse. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen bieden jou een lekker warm huis en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een optimaal klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment