Woning isoleren Lavaux-Sainte-Anne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Lavaux-Sainte-Anne? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Dankzij een isolatiemaatregel zoals vloerisolatie of isolatie van de dakkapel heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina bekijk je waardevolle informatie over isolatie Lavaux-Sainte-Anne. Je komt meer te weten over thema’s als tochtprofielen en lambda waarde. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-lavaux-sainte-anne-5580

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Relatief snel te plaatsen
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieNamen
GemeenteRochefort
Postcode5580
Gasverbruik22.630 kWh
Stroomverbruik3515 kWh
Gemiddelde energierekening€173,38

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Verderop lees jij de meest interessante methodes om jullie woning in Lavaux-Sainte-Anne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een woning houdt de warmte binnenboord, en het biedt een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Lavaux-Sainte-Anne is betaalbaar (ongeveer € 990 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €250 (jaarlijkst, tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en bespaart veel energie. De kosten liggen rond €1750 en de besparing op de energienota loopt op tot €205 p/jaar. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, chips, PUR schuim, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Lavaux-Sainte-Anne kost je zo’n €5300. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €950. De potentiële besparing ligt op €870 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €12100. Daarmee bespaar je ong. €830 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0zien we meerdere interessante uitvoeringen. In het volgende overzicht beschrijven we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Lavaux-Sainte-Anne (februari 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van een huis in Lavaux-Sainte-Anne is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2400 m3. De besparing komt neer op €850 (jaarlijks). Op deze pagina vind je de uiteindelijke kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Lavaux-Sainte-Anne. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per type zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4100)
€805
(€4850)
€960
(€8200)
Vloerisolatie€160
(€1150)
€295
(€2050)
€380
(€3550)
Spouwmuur€335
(€975)
€660
(€1925)
€870
(€3225)
HR++ glas€220
(€1875)
€305
(€3275)
€380
(€4500)
isolatie lavaux-sainte-anne 5580

Actuele Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Lavaux-Sainte-Anne?

Waarom juist nu mijn huis in Lavaux-Sainte-Anne isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een maatschappij als Watz en Wase Wind, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een prettig wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3725, dat betekent een winst van 225 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Hierdoor wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grote maatregelen als isoleren van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. In de box hieronder bekijk je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Hubo, Handy Home, Gamma, Brico, Dema, Big Mat. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: geen opname van vocht

Alles over de huidige isolatiepremie in Rochefort

Door de premies van de gemeente wordt je woning isoleren nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De populaire energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Rochefort voor jou kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij minimaal 10 woningen in 1 straat heb je recht op de burenpremie.
 • Indien je jouw woning of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Rochefort
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van vloer, dak of gevel. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Via het advies hieronder creëer je een isolatieplan Lavaux-Sainte-Anne wat dan voldoet aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Met behulp van een warmtescan achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, verrotte muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Lavaux-Sainte-Anne voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het helder de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Lavaux-Sainte-Anne. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties dragen bij aan een gezond wooncomfort en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste doet heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond wooncomfort. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment