Woning isoleren Ronse

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Ronse? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij een aantal stappen als bijv. spouwmuurisolatie of isolerende kozijnen en deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand komen we met belangrijke informatie over isolatie Ronse. Dit gaan om bijvoorbeeld onderwerpen als isolatie van de garage en K-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-ronse-9600

 • Interessante terugverdientijd
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Een verantwoorde keuze
 • Relatief snel te plaatsen
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteRonse
Postcode9600
Gasverbruik21.550 kWh
Stroomverbruik3375 kWh
Gemiddelde energierekening€165,73

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Op dat moment verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn meestal uitstekend geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be tref je de meest interessante manieren om jullie woning in Ronse te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Ronse is financieel toegankelijk (ongeveer € 960 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €250 (jaarlijkst, prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel lagere gaskosten. De prijzen fluctueren rond de €1950 en de besparing op de energienota loopt op tot €225, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, chips, EPS parels, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Ronse kost gemiddeld €5400. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1170. Je energiekosten dalen flink, tot wel €730 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woning houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11200. Dit levert op plusminus €940 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder kennen we allerlei interessante opties. In het volgende overzicht praten we over de meest populaire vormen.

 • Isoleren van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Ronse (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten of wellicht een groenere toekomst? Isoleren van jouw huis in Ronse kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2750 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €925 (jaarlijks). Onderstaand kijken we naar de totale prijs als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Ronse. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met 4 procent rente. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€4150)
€615
(€5050)
€960
(€8400)
Vloerisolatie€135
(€1100)
€225
(€2100)
€400
(€3250)
Spouwmuur€220
(€1450)
€540
(€2625)
€845
(€3600)
HR++ glas€230
(€2850)
€260
(€3875)
€435
(€5075)
isolatie ronse 9600

Gangbare Isolatiemerken:

 • Isover
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Soprema
 • Bauder

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Ronse?

Waarom juist nu mijn huis in Ronse isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Mega en Elegant, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een comfortabel leefklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Verder biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3025 en dat bespaart tot €335 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitgebreide maatregelen als isoleren van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. In de box hieronder vind je praktische info over de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Dema, Handy Home, Gamma, Hubo, Brico, Big Mat. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Ronse

Door te profiteren van een premie vanuit overheid of gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De royale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Ronse voor jou kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij minimaal 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw woning of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je een beroep doen opde totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ronse
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met het isoleren van je woning. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 tegen 0% rente speciaal voor mensen met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Dankzij tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Ronse wat overeenstemt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Met een warmtescan ziet u waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Ronse voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Ronse. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties resulteren gegarandeerd in een optimaal wooncomfort en flink lagere energiekosten. Waar je mee begint bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een prettig wooncomfort. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment