Woning isoleren Wambeek

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Wambeek? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. een paar maatregelen als bijv. isolatie van de garage of naden en kieren dichten heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Op isolatiespecialisten.be vind je nuttige informatie over isolatie Wambeek. Dit kan gaan om topics als radiatorfolie en koudeval. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-wambeek-1741

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Weinig geluid in de woning
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteTernat
Postcode1741
Gasverbruik21.260 kWh
Stroomverbruik3330 kWh
Gemiddelde energierekening€163,51

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn doorgaans voldoende geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Hierna vind je de meest rendabele methodes om jullie woning in Wambeek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een woning verliest niet onnodig warmte en faciliteert een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Wambeek is financieel toegankelijk (om en nabij de € 870 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €255 op jaarbasis (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en bespaart veel energie. De kosten zijn ongeveer €1775 en je profiteert van een besparing tot wel €200 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Wambeek kost je zo’n €4850. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1090. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €710 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €11700. Hiermee bespaar je ong. €860 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Verder zien we verscheidene aantrekkelijke vormen. In onderstaande tekst bespreken we de meest populaire vormen.

 • Isolatie garage: Een garage om van te genieten
 • Isoleren schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isolatie: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Wambeek (april 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota of bijdragen aan een energiezuinige wereld? Isoleren van jouw woning in Wambeek is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2800 m3. Dat komt neer op €1275 p/jaar. Op deze website berekenen we de verwachte kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiespecialist in Wambeek. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de tarieven veel betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met 6 procent rente. Het dak isoleren kan men terugverdienen in 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3600)
€615
(€5400)
€1160
(€9200)
Vloerisolatie€155
(€1150)
€230
(€2050)
€310
(€3550)
Spouwmuur€225
(€750)
€750
(€2250)
€935
(€3475)
HR++ glas€225
(€2125)
€290
(€3125)
€435
(€4425)
isolatie wambeek 1741

Erkende Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Wambeek?

Wat is het voordeel van mijn woning in Wambeek isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Engie of Elegant, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Evengoed zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3100 en dat levert gemiddeld op €305 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Op basis daarvan komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitgebreide acties als isolatie van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie plakken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Op deze pagina vind je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Brico, Handy Home, Dema, Big Mat, Mr. Bricolage. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: een gesloten celstructuur

Alles over de huidige isolatiepremie in Ternat

Via een premie vanuit overheid of gemeente wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een aantal netbeheerders in België komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Ternat in dit verhaal kan kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij een minimum van 10 woningen kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert krijg je ook nog eens een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ternat
Het is simpel: je kunt de stookkosten flink reduceren met het isoleren van je woning. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder rente (0%) in het leven geroepen voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Door middel van het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Wambeek wat in lijn is met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Geholpen door een warmtescan achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld enkel glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Wambeek voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Wambeek. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden sowieso een gezond klimaat in huis en een significant lagere energierekening. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment