Woning isoleren Strijtem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Strijtem? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van een isolatiemaatregel als gevelisolatie en kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina check je uitgebreide informatie over isolatie Strijtem. We staan stil bij zaken als radiatorfolie plaatsen en EPS isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-strijtem-1760

 • Lagere energierekening
 • Een gezond binnenklimaat
 • Minder impact op het milieu
 • Ook akoestische isolatie
 • Hogere woningwaarde

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteRoosdaal
Postcode1760
Gasverbruik21.370 kWh
Stroomverbruik3385 kWh
Gemiddelde energierekening€165,20

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn vaak goed geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Verderop tref jij de meest toegepaste manieren om je woning in Strijtem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, met als effect een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Strijtem is betaalbaar (gemiddeld zo’n € 890 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €245 per 12 maanden (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) geeft de kou geen kans en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten liggen rond €1800 en je bespaart op de energierekening, tot wel €195 per jaar. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals dekens, icynene, glaswol, folie. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in België zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Strijtem kost gemiddeld €4500. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €1140. Je energiekosten dalen flink, tot wel €780 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €11800. Het voordeel is circa €930 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande zijn er allerlei rendabele werkzaamheden. Hierna bediscussiëren we de populairste uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isoleren: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere woning

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Strijtem (februari 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten en een energiezuinige maatschappij? Isoleren van een woning in Strijtem is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2850 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1125 op jaarbasis. Op deze website bekijk je de hoogte van de investering als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Strijtem. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval veel aantrekkelijker.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
De woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. Een dak isoleren heb je terugverdiend in 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per actie tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3300)
€625
(€7300)
€930
(€9750)
Vloerisolatie€120
(€1500)
€185
(€2200)
€350
(€2700)
Spouwmuur€230
(€1750)
€660
(€2750)
€895
(€3150)
HR++ glas€230
(€2925)
€300
(€3250)
€430
(€5025)
isolatie strijtem 1760

Professionele Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Strijtem?

Waarom juist nu mijn huis in Strijtem isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Mega of Lampiris, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een prettig binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3350 en dat bespaart tot €225 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige maatregelen zoals dak-, vloer of gevelisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Op deze website tref je kort & bondige info over het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Brico, Hubo, Mr. Bricolage, Handy Home, Big Mat, Gamma. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie rondom isolatiepremie in Roosdaal

Mede door de premies van de gemeente worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De populaire energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en controleer wat de gemeente Roosdaal aanbiedt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Roosdaal
Het is simpel: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van dak, gevel of vloer. Echter, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) bedoeld voor de kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Middels onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Strijtem wat matcht met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. Door gebruik te maken van een warmtescan check je waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere enkel glas, verouderde muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Strijtem voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten is significant beter dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Strijtem. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen bieden jou een comfortabel leefklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een aangenaam klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment