Woning isoleren Mazenzele

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Mazenzele? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels een paar maatregelen zoals de kruipruimte isoleren en kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina tref je uiteenlopende informatie over isolatie Mazenzele. We zoomen in op vraagstukken over isolatie van binnenmuren en ventilatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-mazenzele-1745

 • Aantrekkelijk rendement
 • Een optimale leefomgeving
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Speciale groene leningen
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteOpwijk
Postcode1745
Gasverbruik21.280 kWh
Stroomverbruik3340 kWh
Gemiddelde energierekening€163,82

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans grondig geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf vind je de interessantste manieren om jullie woning in Mazenzele te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte beter vast, en het biedt een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Mazenzele is financieel toegankelijk (om en nabij de € 770 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €285 op jaarbasis (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte in huis en verlaagt het energiegebruik. De tarieven zijn gemiddeld €1725 en het resultaat is zo’n €225 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Mazenzele kost zo’n €5050. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €990. Het rendement is al snel €710 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw huis verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €12700. Je profiteert van ong. €910, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

Daarnaast zien we nog meer vaak toegepaste vormen. Hierna vermelden we de meest interessante vormen.

 • Garage isolatie: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur isolatie: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Mazenzele (april 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en natuurlijk een energiezuinige toekomst? Isoleren van woning/huis in Mazenzele is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2975 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1000 per jaar. Op isolatiespecialisten.be berekenen we de verwachte kosten wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Mazenzele. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten veel betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Een dak isoleren kan men terugverdienen in 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per oplossing kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3700)
€785
(€6700)
€1090
(€9350)
Vloerisolatie€140
(€1100)
€190
(€2500)
€310
(€3250)
Spouwmuur€320
(€1400)
€580
(€2700)
€870
(€3575)
HR++ glas€220
(€2075)
€265
(€3650)
€355
(€5000)
isolatie mazenzele 1745

Professionele Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Mazenzele?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Mazenzele isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Essent en Lampiris, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een aangenaam binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3175, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €265 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Daardoor zie je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je graag je huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden zoals dak-, vloer of gevelisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Op deze pagina check je praktische info over het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Brico, Gamma, Big Mat, Dema, Mr. Bricolage, Handy Home. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Informatie over isolatiepremie in Opwijk

Door te profiteren van de premies die de gemeente verstrekt wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Opwijk aan kan bieden.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Bij een minimum van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) krijg je ook nog eens een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Opwijk
Het is simpel: je kunt flink bezuinigen met gevel-, vloer of dakisolatie. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente speciaal voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Met behulp van onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Mazenzele wat overeenstemt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Aan de hand van een warmtescan komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Mazenzele voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Mazenzele. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen resulteren in een prettig binnenklimaat en structureel lagere energielasten. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond binnenklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment