Woning isoleren Bertem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Bertem? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van een isolatiemaatregel als schuin dak isoleren en radiatorfolie plaatsen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Hieronder tref je bruikbare informatie over isolatie Bertem. Je kunt denken aan thema’s als schuimstrips en XPS Isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-bertem-3060

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Minder last van trek en tocht
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteBertem
Postcode3060
Gasverbruik20.840 kWh
Stroomverbruik3420 kWh
Gemiddelde energierekening€163,78

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In zo’n geval verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn doorgaans prima geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Bijgaand bekijk jij de meest interessante methodes om je woning in Bertem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis verliest niet onnodig warmte met als gevolg een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Bertem is voordeling (om en nabij de € 780 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €190 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel lagere gaskosten. De tarieven fluctueren rond de €1600 en het rendement ligt op zo’n €285, ieder jaar weer. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in België hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Bertem kost doorgaans €5100. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1140. De potentiële besparing ligt op €810 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw huis houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €12200. Je profiteert van pakweg €960 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Verder zijn er meerdere mogelijke vormen. In het gedeelte hierna bespreken we de meest rendabele alternatieven.

 • Isoleren van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Bertem (mei 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening of bijdragen aan een duurzame wereld? Isoleren van jouw huis in Bertem is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2350 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1350 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder kijken we naar de totale kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Bertem. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten een stuk lager.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
De woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4 procent spaarrente. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per doel zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€4050)
€865
(€7400)
€980
(€9100)
Vloerisolatie€135
(€1150)
€215
(€2200)
€385
(€3550)
Spouwmuur€240
(€925)
€640
(€2650)
€885
(€3675)
HR++ glas€230
(€2750)
€320
(€3900)
€445
(€5350)
isolatie bertem 3060

Professionele Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Isover
 • NMC
 • Unilin
 • Isolatieshop

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Bertem?

Waarom juist nu mijn huis in Bertem isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Mega of Wase Wind, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een gezond wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Ook geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3550 en dat bespaart tot €250 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Daardoor check je waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Diepgaande werkzaamheden als vloer-, dak of gevelisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. In de box hieronder komen we met een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Dema, Brico, Big Mat, Handy Home, Hubo, Mr. Bricolage. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie over isolatiepremie in Bertem

Met behulp van de geldende premie wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te zien wat de gemeente Bertem kan betekenen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Zodra je jouw eigen huis of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Bertem
Het is simpel: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) die er speciaal is voor kwetsbare woningeigenaren. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Bertem wat schikt naar je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. Door een warmtescan kom je erachter waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Bertem voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Bertem. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen bieden jou een gezond leefklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een aangenaam binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment