Woning isoleren Oud-Heverlee

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Oud-Heverlee? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van de spouw en schuimstrips heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina ontdek je bruikbare informatie over isolatie Oud-Heverlee. We zoomen in op items als isolerende kozijnen en thermische bruggen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-oud-heverlee-3050

 • Veel geld besparen
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Een warmere én stillere woning
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteOud-Heverlee
Postcode3050
Gasverbruik20.830 kWh
Stroomverbruik3415 kWh
Gemiddelde energierekening€163,63

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dat geval verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn veelal degelijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze website tref jij de meest rendabele methodes om jouw woning in Oud-Heverlee te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Oud-Heverlee is interessant (vanaf € 710 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €275 per 12 maanden (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte in huis en veel lagere gaskosten. De kosten bedragen zo’n €1675 en je bespaart al snel €245 per jaar. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiechape, isolatiematrassen, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Oud-Heverlee kost ongeveer €5250. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1160. Je energiekosten dalen flink, tot wel €890 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13100. Dit levert op zo’n €910 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast zijn er verschillende vaak toegepaste werkzaamheden. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest interessante mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Oud-Heverlee (mei 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van een woning in Oud-Heverlee is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2550 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1150 per 12 maanden. Hieronder vind je de totale prijs als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Oud-Heverlee. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een 4% spaarrekening. Dak-isolatie heb je terugverdiend in 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4000)
€675
(€4900)
€1100
(€9750)
Vloerisolatie€155
(€1200)
€215
(€2300)
€395
(€3450)
Spouwmuur€210
(€1250)
€720
(€2575)
€815
(€3450)
HR++ glas€215
(€1950)
€285
(€4250)
€435
(€4675)
isolatie oud-heverlee 3050

Interessante Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Petralana
 • Borgh
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Oud-Heverlee?

Wat is het voordeel van mijn woning in Oud-Heverlee isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een maatschappij zoals OCTA+ of Lampiris, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een gezonde leefomgeving en het voegt waarde toe aan de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Overigens biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3975, dat betekent een winst van 345 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op die manier check je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Ingrijpende werkzaamheden als isoleren van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Onderstaand komen we met meer info over de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Brico, Mr. Bricolage, Big Mat, Handy Home, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Aanvragen van isolatiepremie in Oud-Heverlee

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Dat werkt als volgt:

 • Een aantal netbeheerders in België 0
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Oud-Heverlee kan betekenen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Als er sprake is van 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Oud-Heverlee
Het is duidelijk: je kunt fors besparen door te isoleren. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 met een rente van 0% speciaal opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Door middel van ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Oud-Heverlee wat in lijn is met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met een warmtescan achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Oud-Heverlee voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Oud-Heverlee. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze acties resulteren in een optimale leefomgeving en een fors lagere energierekening. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een correct geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment