Woning isoleren La Glanerie

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in La Glanerie? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Dankzij haalbare maatregelen als isolatie van platte dak en kieren dichten worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Hieronder check je belangrijke informatie over isolatie La Glanerie. Dit kan gaan om topics als triple glas en houten vloer isoleren. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-la-glanerie-7611

 • Significant lagere energiekosten
 • Minder last van vocht
 • Een duurzame oplossing
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieHenegouwen
GemeenteRumes
Postcode7611
Gasverbruik22.330 kWh
Stroomverbruik3565 kWh
Gemiddelde energierekening€173,25

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal prima geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Onderstaand achterhaal jij de populairste onderdelen om jouw woning in La Glanerie te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een woning verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in La Glanerie is aantrekkelijk beginnend bij € 800 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €210 per 12 maanden (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) geeft de kou geen kans en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten variëren rond €1875 en je bespaart al snel €255 per jaar. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn dekens, folie, icynene, steenwol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in La Glanerie kost zo’n €4650. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1060. De besparing loopt op tot €870, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De investering is ongeveer €13500. Hiermee bespaar je ong. €950 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0bestaan er meerdere vaak toegepaste vormen. In onderstaande tekst bediscussiëren we de meest rendabele oplossingen.

 • Garage-isoleren: Een warme garage voor extra gemak
 • Isoleren schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isoleren van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isolatie in La Glanerie (mei 2024)?

Wil jij lagere energielasten en tegelijk een energiezuinige toekomst? Isoleren van woning/huis in La Glanerie is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2600 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1350 per jaar. Op ons isolatie portaal kijken we naar de totale kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in La Glanerie. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de totale kosten stukken betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement is overeenkomstig met een 5% spaarrekening. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per optie vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3400)
€795
(€5750)
€980
(€9300)
Vloerisolatie€125
(€1450)
€180
(€1700)
€340
(€2850)
Spouwmuur€395
(€800)
€700
(€2375)
€790
(€3450)
HR++ glas€205
(€2625)
€270
(€4200)
€390
(€4575)
isolatie la-glanerie 7611

Gangbare Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in La Glanerie?

Waarom mijn woning in La Glanerie isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Watz of Lampiris, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een aangenaam wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Overigens zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3375, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €285 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan ontdek je hoeveel warmte de woning verliest en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Direct jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide werkzaamheden zoals isoleren van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Hierna ontdek je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Handy Home, Big Mat, Dema, Hubo, Brico, Gamma. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: een dure oplossing

Info over isolatiepremie in Rumes

Door de geldende premie wordt het investeren in je huis nog interessanter. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius 0
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te weten te komen wat de gemeente Rumes kan betekenen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Overigens Bij minimaal 10 woningen in 1 straat is er de speciale burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Rumes
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van dak, gevel of vloer. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 zonder rente (0%) in het leven geroepen voor de meest kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Middels onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan La Glanerie wat conformeert aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door een warmtescan wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in La Glanerie voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in La Glanerie. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een comfortabel klimaat in huis en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een comfortabel wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment