Woning isoleren Baugnies

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Baugnies? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld bodemisolatie of isolatie van de dakkapel kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Op isolatiespecialisten.be komen we met bruikbare informatie over isolatie Baugnies. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals je spouwmuur isoleren en vocht in huis of vochtproblemen. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-baugnies-7604

 • De energienota gaat omlaag
 • Een prettig leefklimaat
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieHenegouwen
GemeentePéruwelz
Postcode7604
Gasverbruik22.270 kWh
Stroomverbruik3535 kWh
Gemiddelde energierekening€172,33

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Later isoleren bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Op deze pagina tref jij de populairste toepassingen om jouw woning in Baugnies te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je huis houdt de warmte binnenboord, met als effect een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Baugnies kan erg voordelig (vanaf ongeveer € 960 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €280 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) houdt warmte in huis en een significant lagere energierekening. De prijzen zijn gemiddeld €1600 en het resultaat is zo’n €230 p/jaar. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, vloerisolatieplaten, chips, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Baugnies kost zo’n €4500. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1080. De besparing loopt op tot €850 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12600. Daarmee bespaar je om en nabij €810 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0noemen we allerlei populaire werkzaamheden. Hierna beoordelen we de meest aantrekkelijke opties.

 • Garage isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur isoleren: Een schuur om van te genieten
 • Zolder-isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isolatie: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isolatie in Baugnies (juli 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten of wellicht een duurzame wereld? Isoleren van jouw woning in Baugnies is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2350 m3. Dat is dus al gauw €1050 p/jaar. Hierna ontdek je de kosten (bij benadering) op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Baugnies. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement komt overeen met 4 procent rente. Dakisolatie verdien je terug in zo’n negen jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per doel vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3250)
€825
(€7500)
€950
(€9900)
Vloerisolatie€155
(€1450)
€175
(€2400)
€310
(€2800)
Spouwmuur€210
(€1475)
€420
(€2475)
€855
(€3100)
HR++ glas€195
(€2750)
€300
(€3575)
€425
(€4575)
isolatie baugnies 7604

Professionele Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Baugnies?

Waarom zou ik mijn woning in Baugnies isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Essent of Poweo, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een comfortabel wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evenzeer geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3150 en dat bespaart tot €305 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op die manier analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als dak-, vloer of gevelisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, integreren van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Hierna check je kort & bondige info over het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Big Mat, Handy Home, Mr. Bricolage, Dema, Brico. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: geen opname van vocht

Informatie rondom isolatiepremie in Péruwelz

Dankzij de geldende premie wordt een huis isoleren leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een aantal netbeheerders in België helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Péruwelz meebetaalt.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Bij een minimum van 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) profiteer je ook nog eens van een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Péruwelz
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) speciaal voor de kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Gebruikmakend van onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Baugnies wat schikt naar jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. Door middel van een warmtescan ziet u hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Baugnies voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: het rendement van woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Baugnies. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen dragen bij aan een prettige leefomgeving en een fors lagere energierekening. De volgorde van isoleren is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In het geval van goede isolatie kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor de gezondheid. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment