Woning isoleren Brasménil

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Brasménil? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een paar maatregelen zoals dubbel glas of buisisolatie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand check je handige informatie over isolatie Brasménil. Bijvoorbeeld topics als isolatie van buitenmuren en energie besparen tips. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-brasmenil-7604

 • Een fors lagere energierekening
 • Een optimale leefomgeving
 • Milieubewuste keuze
 • Snel te plaatsen
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieHenegouwen
GemeentePéruwelz
Postcode7604
Gasverbruik22.290 kWh
Stroomverbruik3545 kWh
Gemiddelde energierekening€172,64

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website ontdek jij de meest populaire onderdelen om een woning in Brasménil te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Brasménil kan erg voordelig beginnend bij € 780 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €290 (jaarlijkst, tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en bespaart veel energie. De tarieven zijn zo’n €1850 en het rendement ligt op zo’n €230 per jaar. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als folie, steenwol, dekens, icynene. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Brasménil kost plusminus €5500. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1090. Je energiekosten dalen flink, tot wel €790 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €11800. Het voordeel is circa €870 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande bestaan er nog een aantal interessante opties. In de volgende paragraaf benoemen we de interessantste werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder-isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Brasménil (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota of wellicht een bewuste samenleving? Isoleren van woning/huis in Brasménil is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2975 m3. De besparing komt neer op €1275 per jaar. Hierna ontdek je de totale prijs op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Brasménil. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren heb je terugverdiend in zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4100)
€625
(€6500)
€910
(€8750)
Vloerisolatie€130
(€1500)
€295
(€1650)
€365
(€3050)
Spouwmuur€365
(€1225)
€550
(€2725)
€885
(€3050)
HR++ glas€225
(€2350)
€280
(€3175)
€420
(€4475)
isolatie brasmenil 7604

Populaire Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Brasménil?

Waarom moet ook ik mijn huis in Brasménil isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals Essent of Wase Wind, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een aangenaam binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Ook biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3750 en besparen tot €210, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitgebreide projecten zoals isoleren van dak, vloer of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Op deze website tref je meer info over veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Handy Home, Dema, Hubo, Big Mat, Brico. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie rondom isolatiepremie in Péruwelz

Door een premie vanuit overheid of gemeente wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Zo’n energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Péruwelz voor jou kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Met de hele straat isoleren? Bij minimaal tien huizen in dezelfde straat / gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je aanspraak doen op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Péruwelz
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met dak-, gevel of vloerisolatie. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente speciaal opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Bekijk ook eens de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Geholpen door ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Brasménil wat dan voldoet aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Door gebruik te maken van een warmtescan zie je wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Brasménil voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Brasménil. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen dragen bij aan een optimaal leefklimaat en veel lagere gaskosten. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een optimaal binnenklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment