Woning isoleren Kain

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Kain? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van een isolatiemaatregel als de kruipruimte isoleren of dakkapel isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Hierna komen we met diverse informatie over isolatie Kain. We gaan aan de slag met vraagstukken over verwarmingsbuizen isoleren en K-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-kain-7540

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Minder last van trek en tocht
 • Zet het milieu op 1
 • Minder storende geluiden
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieHenegouwen
GemeenteTournai
Postcode7540
Gasverbruik22.170 kWh
Stroomverbruik3485 kWh
Gemiddelde energierekening€170,79

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn standaard voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand bekijk jij de meest populaire acties om je woning in Kain te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Kain kan erg voordelig (plusminus € 940 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €230 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) geeft de kou geen kans en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten liggen rond €1750 en het bespaart flink geld, tot wel €225 per jaar. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiechape, EPS parels, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Kain kost ongeveer €5150. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1230. Het rendement is al snel €820 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11600. Het rendement is plusminus €800, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder zijn er nog meer interessante oplossingen. In onderstaande tekst beoordelen we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Altijd een warme garage
 • Isolatie van schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isoleren van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Kain (juni 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota en tegelijk een energiezuinige wereld? Isoleren van een woning in Kain kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2950 m3. Dat komt neer op €1225 per jaar. Hieronder ontdek je de totale kosten wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Kain. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven veel voordeliger.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per actie tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4350)
€635
(€4800)
€990
(€9100)
Vloerisolatie€140
(€1450)
€275
(€1600)
€315
(€2900)
Spouwmuur€270
(€1500)
€530
(€2125)
€845
(€3325)
HR++ glas€190
(€2425)
€265
(€3475)
€445
(€4775)
isolatie kain 7540

Bekende Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Kain?

Waarom juist nu mijn huis in Kain isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energieaanbieder als OCTA+ en Antargaz, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een gezond binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3400, dat betekent een winst van 305 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Zo zie je waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als gevel-, dak of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, bestellen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Op deze website vind je praktische info over de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Brico, Mr. Bricolage, Handy Home, Dema, Big Mat. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie rondom isolatiepremie in Tournai

Door de huidige premies worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De populaire energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Tournai kan betekenen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij een minimum van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw woning of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Tournai
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met dak-, vloer of gevelisolatie. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) opgezet voor mensen met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Middels tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Kain wat conformeert aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Middels een warmtescan wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Kain voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Kain. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een aangenaam warm huis en veel lagere gaskosten. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een comfortabel leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment