Woning isoleren Wasmes-Audemez-Briffoeil

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Wasmes-Audemez-Briffoeil? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Aan de hand van enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie van platte dak en warmtereflecterende folie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Op ons isolatie portaal tref je diverse informatie over isolatie Wasmes-Audemez-Briffoeil. Je leest uitvoerig over items als muren isoleren en lambda waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-wasmes-audemez-briffoeil-7604

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Geluidswerende werking
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieHenegouwen
GemeentePéruwelz
Postcode7604
Gasverbruik22.310 kWh
Stroomverbruik3555 kWh
Gemiddelde energierekening€172,95

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In zo’n geval zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn in de basis degelijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna achterhaal je de meest rendabele stappen om een woning in Wasmes-Audemez-Briffoeil te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Wasmes-Audemez-Briffoeil kan erg voordelig (vanaf plusminus € 780 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €280 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven zijn zo’n €1650 en de besparing op de energienota loopt op tot €185 p/jaar. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, chips, PUR schuim, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Wasmes-Audemez-Briffoeil kost je zo’n €4800. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1240. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €880 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het huis verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €12800. Het rendement is om en nabij €880, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

0kennen we diverse vaak toegepaste werkzaamheden. In het gedeelte hieronder praten we over de meest toegepaste alternatieven.

 • Isolatie garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isolatie zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Wasmes-Audemez-Briffoeil (mei 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota en natuurlijk een duurzame gemeenschap? Isoleren van de woning in Wasmes-Audemez-Briffoeil kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2050 m3. Dat komt neer op €1300 (jaarlijks). Hieronder calculeren we de uiteindelijke kosten wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Wasmes-Audemez-Briffoeil. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met een royale 6% spaarrekening. Dakisolatie kan terugverdiend worden in acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per optie tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3800)
€625
(€5400)
€1090
(€8150)
Vloerisolatie€115
(€1050)
€205
(€1900)
€300
(€3200)
Spouwmuur€230
(€900)
€630
(€2675)
€850
(€3000)
HR++ glas€220
(€2400)
€340
(€3825)
€440
(€4975)
isolatie wasmes-audemez-briffoeil 7604

Interessante Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Wasmes-Audemez-Briffoeil?

Waarom zou ik mijn huis in Wasmes-Audemez-Briffoeil isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Engie of Elegant, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Verder zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3450 en besparen tot €235 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan ziet u waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige klussen zoals isolatie van vloer, gevel of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie aanschaffen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Op isolatiespecialisten.be tref je praktische info over veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Handy Home, Brico, Hubo, Big Mat, Gamma, Mr. Bricolage. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Péruwelz

Door een premie vanuit overheid of gemeente wordt een huis isoleren uitnodigender. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Péruwelz kan betekenen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? In het geval van ten minste 10 huizen in een straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Zodra je jouw bestaande huis op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) is er daarbovenop een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Péruwelz
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen door te isoleren. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% die kan worden aangevraagd door de meest kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Wasmes-Audemez-Briffoeil wat aansluit op jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Wasmes-Audemez-Briffoeil voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Wasmes-Audemez-Briffoeil. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een prettige leefomgeving en verlagen het energiegebruik. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een zeer geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een comfortabel leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment