Woning isoleren Arquennes

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Arquennes? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Via enkele acties zoals de spouw isoleren en tochtwering heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Onderstaand bekijk je waardevolle informatie over isolatie Arquennes. Je komt meer te weten over vraagstukken over isolatie buitenkant gevel en stappenplan woningisolatie. Meteen besparen? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-arquennes-7181

 • Lagere energierekening
 • Bescherm tegen vocht
 • Minder CO-2 belasting
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieHenegouwen
GemeenteSeneffe
Postcode7181
Gasverbruik21.550 kWh
Stroomverbruik3475 kWh
Gemiddelde energierekening€167,98

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dat geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn veelal voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op isolatiespecialisten.be achterhaal jij de interessantste acties om je woning in Arquennes te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Arquennes is voordeling (ongeveer € 970 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €250 per 12 maanden (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten zijn ongeveer €1675 en je bespaart al snel €190 per jaar. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als steenwol, dekens, glaswol, icynene. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in België zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Arquennes kost doorgaans €5900. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1100. De potentiële besparing ligt op €760, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €12500. Het rendement is grofweg €970 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder noemen we allerlei rendabele uitvoeringen. Hierna benoemen we de populairste alternatieven.

 • Isoleren garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Arquennes (februari 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota en uiteraard een energiezuinige wereld? Isoleren van jouw huis in Arquennes is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2775 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €950 (jaarlijks). Onderstaand berekenen we de hoogte van de investering zodra in zee gaat met een isolatiespecialist in Arquennes. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een royale 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per soort vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3900)
€725
(€4600)
€930
(€9050)
Vloerisolatie€135
(€1100)
€255
(€2250)
€340
(€3250)
Spouwmuur€195
(€1050)
€440
(€2675)
€890
(€3575)
HR++ glas€245
(€2200)
€260
(€3500)
€360
(€4775)
isolatie arquennes 7181

Populaire Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Arquennes?

Waarom zou ik mijn woning in Arquennes isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een maatschappij als Mega of Comfort Energy, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een prettig leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Eveneens is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3625 en besparen tot €240 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Daardoor analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grote maatregelen als isolatie van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. Onderstaand bekijk je een handig overzicht van het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Mr. Bricolage, Handy Home, Dema, Hubo, Gamma, Brico. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: geen opname van vocht

Belangrijke details over isolatiepremie in Seneffe

Met behulp van de huidige premies wordt een huis isoleren uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • Een aantal netbeheerders in België helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Seneffe op dit vlak doet.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij minstens 10 woningen in 1 gemeente of straat is er de speciale burenpremie.
 • Indien je jouw huis / appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Seneffe
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een speciaal soort lening (max. €15.000) met een rente van 0% speciaal opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Door middel van ons stappenplan creëer je een isolatieplan Arquennes wat strookt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn dubbel glas, afgeleefde muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Arquennes voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Arquennes. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties bieden jou een comfortabele leefomgeving en maken dat je minder energie gebruikt. Wat je als eerste doet is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een prettig wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment