Woning isoleren Pommeroeul

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Pommeroeul? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van haalbare maatregelen zoals buitenmuren isoleren en naden en kieren dichten kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Hieronder komen we met waardevolle informatie over isolatie Pommeroeul. We gaan aan de slag met items als de buitengevel isoleren en stappenplan woningisolatie. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-pommeroeul-7322

 • Een flink lagere energierekening
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Verantwoorde investering
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieHenegouwen
GemeenteBernissart
Postcode7322
Gasverbruik21.650 kWh
Stroomverbruik3525 kWh
Gemiddelde energierekening€169,52

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans goed geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be vind je de meest populaire stappen om jullie woning in Pommeroeul te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je huis houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Pommeroeul is voordeling (plusminus € 980 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €290 op jaarbasis (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De prijzen zijn zo’n €1700 en het resultaat is zo’n €270 per jaar. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, isolatiechape, EPS parels, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. Veel daken van Vlaamse woningen zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Pommeroeul kost je zo’n €5850. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1040. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €830 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €11800. Dit levert op plusminus €970 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Als aanvulling op bovenstaande kennen we verschillende aantrekkelijke vormen. In het gedeelte hierna beoordelen we de populairste alternatieven.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isolatie: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel-isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Pommeroeul (februari 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota en natuurlijk een energiezuinige samenleving? Isoleren van woning/huis in Pommeroeul is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2700 m3. De besparing komt neer op €1075 per jaar. Hierna check je de totale prijs op het moment dat je dit laat doen door een isolatiespecialist in Pommeroeul. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan erg interessant.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met 6 procent rente. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3850)
€685
(€5000)
€970
(€8250)
Vloerisolatie€160
(€1500)
€200
(€2250)
€310
(€3600)
Spouwmuur€285
(€1150)
€450
(€2275)
€845
(€3325)
HR++ glas€225
(€2225)
€275
(€3125)
€395
(€5200)
isolatie pommeroeul 7322

Professionele Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Pommeroeul?

Waarom zou ik mijn woning in Pommeroeul isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Luminus en Lampiris, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een prettige leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3200, dat betekent een winst van 245 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Daardoor komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Omvangrijke investeringen als isoleren van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Hierna bekijk je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Big Mat, Gamma, Hubo, Mr. Bricolage, Dema, Handy Home. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Alles over de huidige isolatiepremie in Bernissart

Dankzij de premies van de gemeente worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Heb ik recht op zo’n subsidie? De populaire energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en check wat de gemeente Bernissart meebetaalt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij ten minste 10 woningen in 1 straat is er de speciale burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) heb je ook recht op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Bernissart
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met dak-, gevel of vloerisolatie. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 met 0% rente opgezet voor de kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Pommeroeul wat past bij dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. Middels een warmtescan ziet u waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn geen HR++ glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Pommeroeul voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Pommeroeul. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen leiden tot een comfortabel leefklimaat en een fors lagere energierekening. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een comfortabel klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment