Woning isoleren Saint-Ghislain

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Saint-Ghislain? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van een isolatiemaatregel als de buitengevel isoleren of tochtbanden kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand lees je belangrijke informatie over isolatie Saint-Ghislain. Je kunt denken aan topics als tochtprofielen en cellulose isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-saint-ghislain-7330

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Een aangename leefomgeving
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Reductie geluid
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieHenegouwen
GemeenteSaint-Ghislain
Postcode7330
Gasverbruik23.830 kWh
Stroomverbruik3415 kWh
Gemiddelde energierekening€176,13

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak correct geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op isolatiespecialisten.be bekijk jij de meest rendabele werkzaamheden om jullie woning in Saint-Ghislain te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Saint-Ghislain is interessant (plusminus € 880 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €215 op jaarbasis (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en veel lagere gaskosten. De kosten zijn zo’n €1775 en je profiteert van een besparing tot wel €265 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiechape, EPS parels, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in België hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Saint-Ghislain kost je zo’n €5850. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1020. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €860 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13500. Hiermee bespaar je pakweg €860, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0onderscheiden we diverse populaire opties. In het gedeelte hierna praten we over de meest aantrekkelijke opties.

 • Isolatie garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder-isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Saint-Ghislain (april 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een duurzame gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Saint-Ghislain kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2200 m3. Dat komt neer op €1275 per 12 maanden. Hieronder kijken we naar de totale prijs in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Saint-Ghislain. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met 6 procent rente. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3950)
€885
(€6150)
€1020
(€8300)
Vloerisolatie€125
(€1400)
€285
(€1600)
€385
(€3150)
Spouwmuur€335
(€1050)
€530
(€2325)
€805
(€3025)
HR++ glas€230
(€2525)
€335
(€3700)
€440
(€4850)
isolatie saint-ghislain 7330

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Petralana
 • Borgh
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Saint-Ghislain?

Waarom zou ik mijn woning in Saint-Ghislain isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Mega of Comfort Energy, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een prettig leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3350, waarbij u een besparing realiseert van €275, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op die manier kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige projecten zoals isoleren van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Op deze website check je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Mr. Bricolage, Dema, Brico, Handy Home, Hubo. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Alles over de huidige isolatiepremie in Saint-Ghislain

Door te profiteren van de premies van de gemeente wordt een huis isoleren uitnodigender. Heb ik recht op zo’n subsidie? De speciale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Saint-Ghislain aanbiedt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Als er sprake is van 10 woningen in 1 straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis op 3 verschillende plekken isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Saint-Ghislain
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar let op, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% die kan worden aangevraagd door de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Door ons stappenplan creëer je een isolatieplan Saint-Ghislain wat strookt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Gebruikmakend van een warmtescan wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Saint-Ghislain voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Saint-Ghislain. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een warm en comfortabel huis en een significant lagere energierekening. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een prettig klimaat in huis. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment