Woning isoleren Châtillon

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Châtillon? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij een investering zoals bijvoorbeeld tussenwanden isoleren en radiatorfolie aanbrengen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal ontdek je handige informatie over isolatie Châtillon. Denk aan topics als radiatorfolie aanbrengen en ventilatie. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-chatillon-6747

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Een gezond klimaat in huis
 • Vermindering Milieu-impact
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieLuxemburg
GemeenteSaint-Léger
Postcode6747
Gasverbruik20.140 kWh
Stroomverbruik3570 kWh
Gemiddelde energierekening€164,24

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn in de basis solide geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de paragraaf hierna ontdek je de meest toegepaste manieren om een woning in Châtillon te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Châtillon is interessant (al vanaf +/- € 910 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €265 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en bespaart veel energie. De onkosten zijn gemiddeld €1750 en het rendement ligt op zo’n €245 p/jaar. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals steenwol, icynene, glaswol, folie. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Châtillon kost zo’n €5300. Doe je het zelf? Dan kost het circa €950. Het voordeel loopt al gauw op tot €720 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €11400. Dit levert op grofweg €850 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

0bestaan er nog een aantal mogelijke oplossingen. Hieronder bespreken we de meest populaire alternatieven.

 • Isoleren garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Châtillon (juni 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten of een bewuste gemeenschap? Isoleren van een woning in Châtillon is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2925 m3. De besparing komt neer op €900 op jaarbasis. Onderstaand kijken we naar de verwachte kosten in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Châtillon. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de onkosten veel voordeliger.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het rendement is overeenkomstig met een 4 procent spaarrente. Het dak isoleren heb je terugverdiend in 7 jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3200)
€665
(€7450)
€960
(€9550)
Vloerisolatie€150
(€1250)
€175
(€2100)
€305
(€3250)
Spouwmuur€270
(€1500)
€510
(€2375)
€930
(€3525)
HR++ glas€245
(€2425)
€305
(€3475)
€400
(€4450)
isolatie chatillon 6747

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

Meer weten over het isolatiebedrijf in Châtillon?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Châtillon isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Watz en Wase Wind, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een comfortabele leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3000, dat betekent een winst van 310 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Zo komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Grootse klussen als vloer-, gevel of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, bestellen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. In de box hieronder komen we met een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Brico, Hubo, Gamma, Handy Home, Dema, Big Mat. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Informatie rondom isolatiepremie in Saint-Léger

Met hulp van een premie vanuit overheid of gemeente worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Saint-Léger aan kan bieden.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij een minimum van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert krijg je ook nog eens een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Saint-Léger
Het is simpel: je kunt de stookkosten flink reduceren met vloer-, gevel of dakisolatie. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een groene lening van max. €15.000 zonder rente (0%) in het leven geroepen voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Middels de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Châtillon wat strookt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Aan de hand van een warmtescan ziet u op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere warmtedoorlatend glas, traditionele muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Châtillon voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Châtillon. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen leiden tot een warm en comfortabel huis en een significant lagere energierekening. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig leefklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment