Woning isoleren Chantemelle

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Chantemelle? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? D.m.v. enkele acties als dubbel glas of tochtprofielen kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina ontdek je waardevolle informatie over isolatie Chantemelle. Dit kan gaan om onderwerpen als triple glas en schijntocht. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-chantemelle-6742

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Controle over de temperatuur
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Tevens geluidsisolatie
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieLuxemburg
GemeenteEtalle
Postcode6742
Gasverbruik20.120 kWh
Stroomverbruik3560 kWh
Gemiddelde energierekening€163,93

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn standaard voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Hierna vind jij de populairste stappen om je woning in Chantemelle te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Chantemelle is voordeling (vanaf ongeveer € 810 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €265 op jaarbasis (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en zorgt voor een laag energietarief. De prijzen zijn zo’n €1875 en de besparing loopt op tot €215, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, EPS parels, isolatiechape, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Chantemelle kost je zo’n €4550. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1190. Het rendement is al snel €760, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €12100. De winst is zo’n €760 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Ook zijn er diverse mogelijke oplossingen. In het volgende overzicht bediscussiëren we de populairste vormen.

 • Isoleren garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isolatie: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Chantemelle (juni 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten of bijdragen aan een groenere samenleving? Isoleren van jouw huis in Chantemelle is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2575 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1100 (jaarlijks). Hieronder kijken we naar de uiteindelijke kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Chantemelle. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Een dak isoleren heb je terugverdiend in 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3950)
€815
(€5200)
€1040
(€9050)
Vloerisolatie€115
(€1250)
€260
(€1900)
€335
(€3500)
Spouwmuur€305
(€1125)
€630
(€2575)
€795
(€3025)
HR++ glas€215
(€2275)
€285
(€3350)
€450
(€4625)
isolatie chantemelle 6742

Actuele Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Chantemelle?

Wat is het voordeel van mijn woning in Chantemelle isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Essent en Poweo, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een aangenaam klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Overigens is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3650 en besparen tot €230 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Zo check je hoeveel warmte de woning verliest en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Grootse investeringen als dak-, gevel of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Op deze pagina komen we met een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Handy Home, Gamma, Big Mat, Mr. Bricolage, Brico, Dema. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Etalle

Met hulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De royale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een aantal netbeheerders in België biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en check wat de gemeente Etalle in dit verhaal kan kan doen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Als er sprake is van 10 woningen in 1 gemeente of straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Etalle
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Dankzij de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Chantemelle wat in lijn is met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Met behulp van een warmtescan wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Chantemelle voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Chantemelle. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een comfortabele leefomgeving en veel lagere gaskosten. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een aangename leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment