Woning isoleren Villers-Sur-Semois

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Villers-Sur-Semois? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via een investering zoals plat dak isoleren of verwarmingsbuizen isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Op deze pagina ontdek je belangrijke informatie over isolatie Villers-Sur-Semois. Dit kan gaan om items als isolatie van de vliering en energiebespaarlening. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-villers-sur-semois-6740

 • Aantrekkelijk rendement
 • Een gezond klimaat in huis
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Toekomstbestendig

ProvincieLuxemburg
GemeenteEtalle
Postcode6740
Gasverbruik20.100 kWh
Stroomverbruik3550 kWh
Gemiddelde energierekening€163,63

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn meestal uitstekend geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze website check jij de meest toegepaste werkzaamheden om jullie woning in Villers-Sur-Semois te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Villers-Sur-Semois is interessant (al vanaf +/- € 900 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €185 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en flink lagere energiekosten. De tarieven liggen rond €1975 en de besparing op de energienota loopt op tot €240 p/jaar. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, EPS parels, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Villers-Sur-Semois kost doorgaans €5350. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €960. De besparing loopt op tot €810 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12700. Daarmee bespaar je om en nabij €970, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder noemen we verscheidene aantrekkelijke mogelijkheden. In het gedeelte hierna vermelden we de populairste werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder isolatie: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Villers-Sur-Semois (juni 2024)?

Wil jij een lagere energierekening en een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Villers-Sur-Semois is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2375 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1200 op jaarbasis. Hierna bekijk je de uiteindelijke kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiespecialist in Villers-Sur-Semois. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn in dat geval veel voordeliger.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per type zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3050)
€705
(€6900)
€1180
(€8450)
Vloerisolatie€145
(€1200)
€290
(€1650)
€300
(€3250)
Spouwmuur€355
(€1450)
€750
(€2675)
€925
(€3075)
HR++ glas€190
(€2275)
€270
(€3100)
€445
(€4775)
isolatie villers-sur-semois 6740

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Villers-Sur-Semois?

Waarom moet ook ik mijn huis in Villers-Sur-Semois isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Watz of Comfort Energy, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een optimaal klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evengoed zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3450 en besparen tot €240 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Op basis daarvan wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Ingrijpende werkzaamheden als isoleren van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Onderstaand bekijk je meer info over veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Handy Home, Big Mat, Brico, Dema, Mr. Bricolage. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Etalle

Door te profiteren van de premies van de gemeente wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is er op meerdere niveau’s. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Etalle meebetaalt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? In het geval van ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert is er daarbovenop een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Etalle
Het is simpel: je kunt fors besparen door je huis te isoleren. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen 0% rente die kan worden aangevraagd door de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Middels onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Villers-Sur-Semois wat in lijn is met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Met behulp van een warmtescan achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Villers-Sur-Semois voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Villers-Sur-Semois. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vier onderdelen resulteren in een optimaal klimaat in huis en veel lagere gaskosten. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een gezond leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment